Lezárt ügy – Bódult állapotban vezetett

A nyírbátori rendőrök vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.


Nyírgelse irányába közlekedett Nyírbogáton keresztül személygépkocsival 2017. december 12-én 15 óra 20 perckor egy 35 éves nyírvasvári férfi. Haladása során egy közepesen balra ívelésű útkanyarban elvesztette uralmát a jármű felett és a menetirány szerinti jobb oldali útárokba hajtott. A baleset során a járművezető könnyű sérülést szenvedett. Mivel a rendőri intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy a férfi bódult állapotban vezette a járművet, ezért vér- és vizeletmintavétel céljából előállították.

Az eljárás során beszerzett igazságügyi toxikológiai szakvélemény szerint a férfi szervezetében bódult állapot előidézésére alkalmas szer, nyugtató és amfetamin volt kimutatható, ami a vezetési képességét hátrányosan befolyásolta.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai a férfit 2018. május 10-én bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a büntetőeljárást befejezték és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték a Nyírbátori Járási Ügyészségnek.


Forrás: police.hu