Lehullt a függetlenség álcája a nyíregyházi dollárbaloldalnál a DK támogatásával bejelentett jelöltnél – a FIDESZ szerint

– A dollárbaloldal nyíregyházi képviselői lebuktak, szó sincs itt már civilségről, múlt pénteken ugyanis eltűnt a függetlenség álcája: a DK, tehát a Demokratikus Koalíció mutatta be Jeszenszki Andrást, mint az ellenzék egy részének közös polgármesterjelöltjét – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján Halkóné dr. Rudolf Éva.

A Fidesz nyíregyházi elnöke hozzátette: a sajtóban olvashattuk, hogy a DK árnyékkormányának vezetője, egyben EU-parlamenti képviselője, Dobrev Klára személyesen ajánlotta az emberek figyelmébe Nyíregyházán Jeszenszkit. Hozzátette: a támogatást a jelölt meg is köszönte a Párbeszédnek, az LMP-nek, a Demokratikus Koalíció és az MSZP jelenlévő képviselőinek, a Momentumot viszont már kihagyta a posztjából. Így a Fidesz elnöke számára érthetővé vált Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos vezetők nyilatkozata, hogy nem kell például a fővárosban közös listára menniük Gyurcsánnyal, és hogy nem akarnak a „múlt árnyaival” közösködni, láthatóan kínos lett a volt MSZP-s jelölt. Egyben figyelemre méltónak nevezte, hogy a Függetlenek Egyesületét is kihagyta a felsorolásból, ezek szerint már ők sem vállalhatók számukra, csakúgy, mint a Jobbik, akikkel még közös szövetségben voltak, vagy vannak 2019-től. Halkóné dr. Rudolf Éva összefoglalva rámutatott, ne higgyünk a függetlenség álcájában Nyíregyházán sem. Jeszenszki András nem más, mint ami volt, csak már az MSZP-s szavazókat otthagyva és átverve, megtalálva új vezetőjét, Gyurcsány Ferencet.

– Hogy miért fontos ez nekünk, nemzeti gondolkodású, jobboldali, a városunkért 14. éve dolgozó képviselőknek, és a minket ebben támogató szavazóknak? Mert innentől egyértelmű, hiába lépett ki Jeszenszki András évtizedek után az MSZP-ből, és hiába akart függetlennek látszani hónapokig a szocialisták helyi arca, csak be kellett állnia abba a bizonyos sorba. Ugyanúgy maradt a dollárbaloldalon, csak már más diktál neki. Mondjuk ki: a Gyurcsány-féle DK a szárnyai alá vette Jeszenszki András független képviselő urat – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva, a FIDESZ nyíregyházi elnöke.