Lehasadt faág okozott kárt a temetőben, a temetkezési kft. segít a helyreállításban

Több sírt is megrongált egy hatalmas, lehasadt faág az Északi temető 40-es parcellájában. Sírokat is megrongált a faág. A temető fenntartója a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Temetkezési Kft. azt vállalta, hogy már a jövő hét elején felméri a károkat, és segédkezik a károk helyreállításában.

Vasárnap reggel riasztották a temetkezési Kft. igazgatóját, hogy a viharos szélnek több nagy méretű faág is áldozatául esett. Ráadásul egy nagy, több száz kilogrammot nyomó faág több sírt is megrongált. Pénzes Tibor a helyszínre sietett és saját maga kordonozta ki a területet.

- Azt láttuk, hogy van olyan síremlék, amit leborított a faág. A jövő hét elején felmérjük a pontos károkat és jelezzük a hozzátartozóknak. Egy nagyméretű darura is szükség lesz a faág eltávolításához. Az esetlegesen ledőlt síremlékeket helyreállítjuk. Ha azonban valami eltört, azt a hozzátartozónak kell megjavíttatani. Az ilyen, természet okozta károkért a cég nem tartozik felelősséggel, és a fa is egészséges volt. Ám szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy ami tőlünk telik, megtesszük; a faágat eltávolítjuk és ingyenesen felállítjuk a síremlékeket. Mi úgy láttuk, hogy sérülés szerencsére nem történt, ám részletes információval akkor tudunk szolgálni, ha már eltávolították a faágat.   

Pénzes Tibor hangsúlyozta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Váregyei Temetkezési Kft. azt kívánja elérni, hogy minden sír, síremlék a közelgő mindenszentek és halottak napjára megközelíthetővé váljon.