LEGO Közösségi Tér
Ünnepélyes keretek között átadták a LEGO Közösségi Teret a Nyíregyházi Egyetemen a tavaszi szemeszter első napján. A LEGO Manufacturing kft. és az egyetem az elmúlt év őszén kötött együttműködési megállapodást, ennek első eredménye volt a közösségi tér megvalósítása.

A Nyíregyházi Egyetem az elmúlt évek során számos gazdasági társasággal kötött együttműködési megállapodást azzal a céllal, hogy a hallgatóik a gyakorlatban is megismerkedhessenek az intézményben tanultakkal. Ez a cégeknek is fontos, hiszen jól képzett, diplomás munkavállalókat kaphatnak majd a vizsgák után. Az elmúlt év őszén az egyetem együttműködési megállapodást kötött a LEGO Manufacturing Kft-vel is. A LEGO Közösségi Tér létrehozása ennek csak az egyik szimbóluma.

 

KÖLCSÖNÖS ÉRDEKEK

 

Dr. Kiss Ferenc általános rektorhelyettes elmondta, a beiskolázási programban már a LEGO-val közösen jelentek meg a budapesti Educatio Kiállításon. Együtt készítenek egy pályázatot is, amelyben kifejezetten a műszaki és természettudományi oktatást szeretnék majd népszerűsíteni.

További képekért kattintson a fotóra!

Az együttműködéstől a világcég is közös sikereket vár. Polányi Péter, a LEGO Manufacturing kft. gazdasági igazgatója kiemelte, hogy a térség egyik legnagyobb munkaadóiként a jövőbeni kollégáikat szeretnék megtalálni az egyetemen, hiszen mindketten helyben vannak, ezért is fontos számukra a megállapodás.

 

SEGÍTSÉG AZ OKTATÁSBAN

 

A LEGO Közösségi Teret ünnepélyes keretek között, szalagátvágással adták át az egyetem B-épületének földszintjén, ahol a hallgatók szabadidejükben építhetnek, ötletelhetnek, beszélgethetnek. Az eseményen részt vett Jászai Menyhért alpolgármester is. Hangsúlyozta, a LEGO-t nagyon jól lehet használni a diákok oktatásában és fejlesztésében, tehát ez egy közös városi projekt, amely segíti a LEGO Educatio programját, amelynek a gyerekek lehetnek a nyertesei.

Az átadást követően az egyetem hallgatói és a gyakorló iskolás tanulók birtokba vették a közösségi teret, LEGO építő verseny vette kezdetét, ahol a legjobbak értékes ajándékokat is kaptak.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)