Látványos show-műsorban bizonyítottunk
74:66 arányban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata nyerte a zalaiakkal szemben a Duna Televízió Magyarország, szeretlek! címû mûveltségi vetélkedõjének vasárnapi, hatodik elõdöntõjét, így továbbjutottak a középdöntõbe. A csapatkapitány Harsányi Levente volt, a sztárok: Pregitzer Fruzsina, Jászai Mari-díjas színésznõ, a Móricz Zsigmond Színház tagja, Nagy Sándor színmûvész és Bárány Kristóf, a 4 for Dance együttes táncosa. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2017. október 13-i számában.)

Szeptember 3-án indult a Duna TV vetélkedõjének, a Magyarország, szeretlek! címû mûsornak az új évadja, amelyben számos újdonság várta a nézõket. Nemcsak a csapatkapitány személye, a díszlet és a szabályok változtak meg, hanem õsztõl már az ország megyéi játszanak benne egymással: a sorból így nem maradhatott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sem, és vasárnap este mi mérkõzhettünk meg a zalaiakkal. Az pedig külön öröm, hogy a közel másfél órás vetélkedõ végén a mieink állhattak fel a képzeletbeli dobogó legfelsõ fokára és juthattak be a középdöntõbe.

 

KRISTÓF MÁR MÁSODSZOR JÁTSZOTT

 

– A mûsor szerkesztõi közvetlenül kerestek meg minket, és megkérdezték, hogy volna-e kedvünk játszani, képviselni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. Persze elõtte egyeztettek a megye részérõl is az illetékesekkel, akik kifejezetten örültek volna, ha valamelyikünk a 4 for Dance-bõl is ott lenne a csapatban. A fiúkkal ezek után megbeszéltük és végül rám esett a választás – emlékezett vissza az elõzményekre Bárány Kristóf, aki nagyon örült a felkérésnek, hiszen már korábban is volt szerencséje játszani a Magyarország, szeretlek! címû mûsor egyik régebbi adásában. – Mivel november 8-án egy új, egész estés mûsorunk lesz a 4 for Dance-szel a Váci Mihály Kulturális Központban, ezért szinte minden idõnket az erre való felkészülés töltötte ki, így nem igazán tudtam a televíziós mûsorra készülni. Nem volt más választásom, mint bízni a saját tudásomban.

 

FANTASZTIKUS VOLT A KÖZÖNSÉG

 

– Maga a vetélkedõ nagyon izgalmas volt, körülbelül az adás felénél még döntetlen volt az állás. Persze, mindeközben nagyon jól szórakoztunk. Még a mûsor elõtt egy próbajáték során megismertették velünk a játékszabályokat, ahol már a csapattársaimmal, Pregitzer Fruzsinával és Nagy Sanyival vidám, baráti hangulat alakult ki közöttünk. A közönség is fantasztikus volt, ezúton is nagy köszönet a megyei küldöttség minden egyes tagjának, külön kiemelve a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium összes diákját, pedagógusát – hangsúlyozta Kristóf.

 

IRÁNY A KÖZÉPDÖNTÕ

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye most már biztosan ott lesz a középdöntõben és bízunk benne, hogy a döntõben is. Hogy ki/kik képviselik megyénket a következõ fordulóban, azt még nem lehet tudni, de Kristóf azt mondja, drukkol nekik, bárhogyan is alakul, persze, titkon reméli, hogy ismét megtiszteltetés érheti, és újból a küldöttek között lehet.

Bruszel Dóra