Lakossági fórumot tartottak Tiszaszentmártonban

Hasznos ismeretekkel és tanácsokkal látták el a hallgatóságot a bűnmegelőzési szakemberek.

 


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai közösen 2018. július 19-én Tiszaszentmártonban a roma kisebbségi önkormányzattal történő együttműködés keretében lakossági fórumot tartottak. A hallgatóság soraiban felnőtt korú, főként roma származású személyek foglaltak helyet.

Az előadást a település községházában tartották, ahol az első percek az iskolákban folyó bűnmegelőzési programok részletes bemutatásával zajlottak, majd a résztvevők a kábítószerek fajtáiról, azok hatásairól, valamint a szerfüggőség jeleiről hallhattak részletes tájékoztatást.

A bűnmegelőzési szakemberek a továbbiakban felhívták a jelenlévők figyelmét a központi segélyhívószám helyes használatára, és elmagyarázták, hogy milyen esetekben, hová fordulhatnak segítségért. Az előadás végén a rendőrség munkatársai a résztvevők minden kérdésére készséggel válaszoltak. Felmerülő problémáikra közösen próbáltak megoldást találni, ezzel is azt sugallva, hogy a lakosok bármikor számíthatnak a rendőrök segítségére és tanácsaira.

 

Néhány jó tanács, ami a lakossági fórumon elhangzott:

 

• Ha problémád van, fordulj bizalommal a rendőrséghez, ők segítenek megtalálni a megoldást!
• Erősítsd meg gyermekedben az iskolai drog-prevenciós előadáson hallottakat!
• Ha gyermekeden droghasználat jeleit veszed észre, vagy szokatlanul kezd viselkedni, azonnal fordulj szakemberhez segítségért!
• Beszélgess gyermekeddel gyakran, kérdezd meg mi bántja, és hogyan tudnál segíteni neki!
• Ne hagyd, hogy gyermeked éjszaka egyedül járja az utcákat!


Forrás: police.hu