Lakodalom volt a javából
A NOE Családi Kör Egyesület, hagyományaihoz híven, idén is megünnepelte a Házasság Világnapját a Városmajori Művelõdési Házban, ahonnan nem maradhatott el az esketés, a menyasszonyi torta, a menyasszonyi csokor, a vőfély és a vigasság sem.

 A Házasság Világnapját hivatalosan február második vasárnapján ünneplik immár világszerte. A kezdeményezés még az 1980-as években indult útjára Amerikából és azt a célt tûzte ki maga elé, hogy a házasság és a család fontosságára irányítsa a figyelmet. Mára 4 kontinens 21 országában ünneplik, köztük hazánkban is.

MEGERŐSÍTETTÉK A FOGADALMAT

A NOE Családi Kör Egyesület múlt héten szombaton ünnepelte meg a Házasság Világnapját. Az eseményen köszöntötték az 50, 40, 30, 10 és 5 éve egybekelt párokat, akik a katolikus és evangélikus lelkészeknek köszönhetõen megerõsítették házassági fogadalmukat is.

MEGSZÖKTETTÉK A MENYASSZONYT

A nap folyamán az Igrice Néptáncegyüttes tagjai bemutatták az úgynevezett tálaló legények toborzását – a régi lakodalmakban a vacsora feltálalásához toborozták a legényeket –, a nagyvõfélyek közremûködésével pedig az asztalra került a menyasszonyi torta, de volt bolond esküvõ és még menyasszonyszöktetés is. A napot táncház zárta.

 

(A felső képen: A rendezvény ideje alatt Gerliczki Zoltán virágkötő által készített korhű és korabeli menyasszonyi csokrokat tekinthettek meg a vendégek)