Labirintusban is futhattak a versenyzők

A sportrendezvényen 4 rövidtávú futam került lebonyolításra, melyen 25 egyesület 162 versenyzője vett részt. A verseny kiváló felkészülési lehetőséget biztosított a közelgő Rövidtávú Országos Bajnokságra.
A megmérettetésen 23 kategóriában történt eredményhirdetés, melyen a támogatóknak köszönhetően értékes tiszteletdíjazásban részesültek a dobogósok.

 

Elrajtolt a második futam


A versenyen csapatversenyt is hirdettek a rendezők, amit nagy fölénnyel a hazai pályán versenyző NYVSC Tájékozódási Futó Szakosztálya nyert el, így ők lettek a Nyíregyháza Kupa győztesei. A csapatverseny második helyezettje a Hódmezővásárhelyi Tájékozódási Futó Club, harmadik helyezést a szintén nyíregyházi tájfutást erősítő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájfutásért Egyesület vehette át.
A legfiatalabb versenyző 6 a legidősebb 86 esztendős volt.

 

A Nyíregyháza Kupa győztes csapata


A verseny érdekessége, hogy 3 teljesen új terepen, köztük Nyíregyháza belvárosában zajlottak a futamok. A belvárosi részen a futam a VIDOR Fesztivál zárónapján került lebonyolításra, bizonyítva, hogy sport és a kultúra jól megfér egymás mellett. A Nyíregyháza Kupán a 4 futamot kísérve egyéb versenyzési lehetőségeket is biztosítottak a rendezők: a legkisebbek részére gyermekversenyt, valamint kísérőversenyként megrendezésre került a IV. Denevér Trail-O kupa, illetve a második napon a Bujtosi Városliget sövényből kialakított labirintusában is összemérhették tudásukat a tájékozódási sportokat kedvelők. Vasárnap a két futam között tombolasorsoláson a támogatók által felajánlott értékes nyereményeket vehették át a szerencsések.


Kiemelt fő támogató: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Verseny fővédnöke: Kovács Ferenc Nyíregyháza Polgármestere
Verseny védnöke: Tóth Imre Örökösföld Képviselője
Fő támogatók: DECATHLON, FISKARS, DROGERIER MARKT
Támogatók: Palladian Kft, Ács és Bartha Kft, Rutinsoft Kft, Finnszerszám
Együttműködő szervezetek: Labor Cafe, Jókai Mór Általános Iskola, Zrínyi Ilona Gimnázium

 

További képekért kattintson IDE!