Kupameccs után bajnoki - a Jászberényt és a Békéscsabát fogadja a Fatum Nyíregyháza

Fontos mérkőzéseket játszik a héten a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások előbb a Magyar Kupában a Jászberényt fogadják, majd a Békéscsaba érkezik. Utóbbi egy megerősített kerettel. 

A Magyar Kupában a döntőbe jutásért játszik csütörtökön este a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások nyerték az első találkozót Jászberényben, így előnnyel várhatják a visszavágót. A tét nagy, a Magyar Kupa címvédője ugyanis hazai környezetben vívhatja majd a finálét februárban, ugyanis a Continental Aréna lesz a helyszíne a női döntőnek. A kupameccs után vasárnap a Békéscsabát fogadja a Nyíregyháza bajnoki találkozón. A BRSE az elmúlt napokban két klasszis játékost is igazolt, akik komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek. A spanyol válogatott ütő Dél-Koreában játszott legutóbb, a szerb feladó pedig a francia bajnoktól érkezett és a BL-ben is játszott. Ezzel a Békéscsaba egycsapásra bajnokesélyes lett. 

Olyan minőségű játékosokat igazoltak, amivel a Békéscsaba odaérhet az élre. Nem szeretem, hogy három hónapra ledegradáljuk a bajnokságot, a Vasasnál, Kaposváron, vagy éppen nálunk nyár óta folyik a munka a csapattal, van aki pedig a bajnoki hajrára bevásárol. Én nem vagyok ennek a híve. Több országban már bevezették, hogy decemberben lezárul az átigazolási időszak, épp ezt kiküszöbölendő – mondta Hollósy László vezetőedző, Fatum Nyíregyháza

A nyíregyháziaknál az Újpest ellen már ismét pályára léphetett Genesis Francesco és Pintér Andrea is, de még koránt sincsenek százszázalékos állapotban. A csütörtöki kupameccset a Continental Arénában vívja a Fatum Nyíregyháza, vasárnap viszont a Zrínyi Tiszavasvári úti csarnoka lesz a mérkőzés helyszíne. Mindkét találkozó 18 órakor kezdődik.