Kupagyőztes a Fatum Nyíregyháza! A női röplabdások aranyérmesek!

A Nyíregyháza a kilencedik, a Békéscsaba a harmadik Magyar Kupa győzelméért lépett pályára a fináléban. Érdekesség, hogy a két csapat kétszer találkozott már a döntőben, és mindkét meccset a mieink nyerték.

 Felváltva estek a pontok a találkozó elején, majd jó nyitásokkal – három ásszal - előnyt szerzett a BRSE. Németh Szabolcs időt is kért, ami használt, jó blokkokkal egy pontra zárkózott a Nyíregyháza.  A mieinknél Ortiz és Radosová, a csabaiaknál Drpa volt ponterős ebben az időszakban. 18-18-nál egyenlített a Fatum, majd a vezetést is átvette egy jó sánccal a csapat, újabb két ponttal pedig 21-18-ra meglépett a Nyíregyháza.  Nyerte is a szettet a Fatum egy nagy hajrával.

 A második szett elején villámrajtot vettek a mieink, átüthetetlen volt a nyíregyházi fal, 6-2-re meg is lépett az együttes. 8-4-ről viszont fordított a Békéscsaba, és átvette a vezetést, kihasználva azt, hogy hullámvölgybe került a Fatum. 12-16 után egy jó sorozattal egy pontra feljött a Nyíregyháza, amihez Pintér jó nyitásaira is szükség volt, majd 17-17-nél Lacombe egyenlített. Radosová pontjaival a vezetést is átvette a Fatum, és nyerte a második szettet is.

 A harmadik játszma eleje is szoros volt, 6-6 után sikerült egymás után pontokat szereznie a Nyíregyházának, így 10-7-nél időt kellett kérnie a BRSE-nek. Ez nem zavarta meg a mieinket, tovább nőtt a különbség, és 16-8-nál nagy volt a differencia, nem csak eredményben, játékban is. A Fatum Nyíregyháza végül biztosan, szettveszteség nélkül nyerte a döntőt, és kupagyőztes! Immár kilencedik alkalommal! 

Fatum Nyíregyháza – Swietelsky Békéscsaba 3-0 ( 20, 21, 17)

Nyíregyháza: Najdic 2, Radosová 22, Vasileva 13, Lacombe 4, Pintér 7, Ortiz 13
Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Fuchs, Klaric, Inneh-Varga, G. Francesco

Németh Szabolcs vezetőedző: - Óriási taktikai csata volt, jól felkészített röplabdásokkal. Le a kalappal a játékosok előtt, igazi csapatmunka volt a mai. Végig koncentráltak, nagyon akartuk ezt a sikert.

A nyíregyházi csapat legjobbjának Ralitsa Vasilevát választották, az MVP, azaz a döntő legértékesebb játékosa pedig Nikola Radosová lett. Az elismeréseket, és az érmeket Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke, és Ludvig Zsolt főtitkár adták át. 

Fotó: MRSZ Facebook