Kupagyőzelem!

 A Vasas, a Tatabánya, és a Nagykanizsa legyőzése után jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Nyíregyházi Sportcentrum ülőröplabda együttese. A csapat a fináléban a Váccal találkozott, és kétszer is hátrányból fordítva győzött. Ez volt az együttes 25. kupagyőzelme.

- A Vác ellen kicsit döcögősebb volt a játék, voltak hiányzóink is, de a munka végül meghozta a gyümölcsét, és nyertünk - mondta Erdősné Balogh Erika vezetőedző.

A csapat mostantól a bajnoki sorozatra koncentrál, ahol szintén szeretné megvédeni címét. Márciusban Kikindán rendeznek egy fordulót, majd Nyíregyházán zárul a szezon. A jó eredményeknek köszönhetően a Sportcentrum ismét meghívást kapott Szarajevóba egy nemzetközi tornára, ahol a világ legjobbjai vesznek részt.

- Ott lesz az olimpia harmadik helyezettje, Európa legjobb válogatottjai, így óriási megtiszteltetés, hogy klubcsapatként meghívást kaptunk - mondta Vitéz Gábor csapatkapitány.

A nyíregyházi röplabdások sikeres napokon vannak túl. A Vasvári Pál Gimnázium leány együttese diákolimpiai bajnok lett, a Fatum Nyíregyháza pedig a Magyar Kupa döntőben szerzett bronzérmet.

További képekért kattintson a fotóra!

- Elindult egy folyamat, melynek eredményeként szép sikereket értünk el felnőtt és utánpótlás szinten is. Bízunk abban, hogy rövidesen még csillogóbb érmeket sikerül szerezni – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlás igazgatója.

A Fatum Nyíregyháza a bajnokságban jelenleg a második helyen áll. Csütörtökön Kaposvárra látogat, vasárnap pedig a TF érkezik a Continental Arénába.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)