Különvonattal mentek a szurkolók

 

Sorban érkeztek az egykori diákok a Zrínyi Ilona Gimnáziumba. Vannak akik negyven éve jártak az iskolába, de még ma is megdobban a szívük, ha belépnek az intézmény kapuján. 

- Az ember itt fejlődött kulturális és sport téren is. Legutóbb Erdélyben jártunk, és ha kimondták, hogy Érmindszent, azonnal tudtam, hogy Ady Endre itt született, mert megtanultuk. Neveltek bennünket, mely később az egész életünkre kihatott – mondta Mádi Zoltán.

Minden évben megrendezik az öregfiúk kézilabda tornát, melyre az egykori játékosok örömmel térnek vissza.

- Nem vesszük már fel a versenyt erőnlétileg a mai fiatalok ellen akikkel játszunk, de nem is vallunk szégyent. Nekem rengeteget adott a kézilabda, és nagyon örülök, hogy minden évben találkozunk - mondta Kárászi Zoltán.

- Játszunk amíg bírunk. Sokan már ötven év fölöttiek, és van aki nem lép pályára, de itt van, mert egy olyan közösségünk volt, melyhez jó tartozni. Volt olyan meccsünk Debrecenben, ahová különvonattal több mint kétszáz szurkoló kísért el bennünket - mondta Mádi László.

Az iskola kézilabda együttese rendszeres résztvevője volt az országos döntőknek. Több élvonalbeli és válogatott játékos is nevelkedett a Zrínyiben. Bartha Dénes büszke tanítványaira. A testnevelő számára ez az utolsó tanév, rövidesen nyugdíjba vonul.

- 42 országos döntő, 15 aranyérem, négy világbajnokság. Csak néhány számadat amit elértünk, és amire büszke vagyok. Edzőként a válogatottal voltam Európa-bajnok, VB bronzérmes és sok későbbi élvonalbeli kézilabdással dolgozhattam, amire nagyon büszke vagyok – mondta Bartha Dénes testnevelő.

Október végén ünnepséggel emlékeznek az iskola alapításának évfordulójára, ahová külföldről is érkeznek vendégek.

- Október 26-án lesz díszünnepségünk, melyre várjuk a korábbi zrínyiseket. Itt kérjük őket, hogy honlapunkon előre regisztráljanak október 18-ig. Az ünnepségen külföldi testvériskoláink képviselői is részt vesznek, majd másnap Kassára utazunk, hogy megemlékezzünk névadónkról – mondta Huszárné Kádár Ibolya igazgató.

Decemberben összeáll a legendás ZIG Singers együttes és 16-án a Váci Mihály Kulturális Központban egy koncertet adnak az iskola egykori diákjai.

Dankó László