Kulisszatitkok a Magyarország Szépe döntõsétõl

A nyíregyházi Kántor Biankának egy álma vált valóra! (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. július 20-i számában.)


Egy álom vált valóra a nyíregyházi Kántor Bianka számára azzal, hogy bekerült a Magyarország Szépe döntõjébe, ahol a kéthetes, fizikailag és lelkileg is kemény tábor után az élõ show-ban is lenyûgözte a nézõket.

A Miss World a világ egyik legnevesebb szépségversenye, amelynek nemzetközi döntõjét több mint 200 országban közvetítik élõben. Az ottani részvétel feltétele, hogy az adott ország indulója megnyerje a hazai versenyt. Magyarországon májusban tartották meg az idei Miss World Hungary szépségverseny válogatóját, ami után július 8-án a legszebb tizenhat lány versengett a döntõben. Az idei év pedig egy külön meglepetést is tartogatott a helyi szépségverseny-rajongók számára, hiszen egy nyíregyházi esélyesnek, Kántor Biankának is szurkolhattunk.

 

Nem volt könnyû dolga

 

Bianka a legszebb tizenhat közé jutásáról is mesélt, és azt is elárulta, nem volt könnyû a döntõig vezetõ út.

– A tábor maga nagyon kemény volt, nagy koncentrációt és odafigyelést igényelt. Reggeltõl estig készültünk, 4 óra 30 perckor keltünk és hajnal kettõig folyamatosan próbák voltak és edzések. Nagy figyelmet fordítottunk a készülésre, nem unatkoztunk, mindig voltak programok! –  árulta el a nyíregyházi lány, aki hozzátette, nem volt ismeretlen számára a terep, hiszen már gyermekként is részt vett szépségversenyeken, a Magyarország Szépe megmérettetésre pedig hónapokkal ezelõtt megkezdte a felkészülést.

 

Gyökeresen megváltozott az élete

 

– Szeptember óta készültem erre a versenyre, folyamatosan odafigyeltem mind az étkezésre, mind a mozgásra. Edzõterembe jártam és futottam is – mondta.

A fiatal lánynak a verseny óta gyökeresen megváltozott az élete, sokan megismerik az utcán, megállítják, és elmondják, szurkoltak neki. – Többször megállítottak az utcán, hogy láttak a televízióban. Nagyon jó érzés, amikor elmondják, hogy szurkoltak nekem.
Bianka arról is beszámolt, hogy a sztereotípiákkal ellentétben nem ellenfélként tekintettek egymásra a többi döntõssel, barátságok szövõdtek, egymást támogatva készültek.

– Mi teljesen úgy viselkedtünk egymással, mint egy család. Elfogadtuk egymást. Azt gondolom, egy versenyen lehet, hogy egymás riválisai vagyunk, de úgy, hogy segítünk a másiknak, jobban el lehet tölteni két hetet összezárva, mintha menne a szurkálódás – árulta el Bianka, akinek örök élmény marad az is, hogy a Bélavári Zita által megálmodott ruhákat viselhetett.

(Szerzõ: Farkas Fanni)