Közös gyakorlatot tartottak a papírgyárban

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „B” szolgálati csoportja először helyismereti bejárással kezdte a csütörtök délutáni foglalkozást. A létesítményben megtekintették az oltáshoz rendelkezésre álló forrásokat, a nehezen megközelíthető helyiségeket a helyi szakember segítségével.

A szituációs begyakorló gyakorlaton a feltételezés szerint az üzem területén egy elektromos targonca gyulladt ki és a raktárhelyiségben tárolt papírtekercsekre is átterjedt a tűz, a helység füsttel telítődött, amely kiszivárgott az üzemcsarnok területére is. A létesítményi tűzoltók megkezdték a tűz oltását, az épület elektromos leválasztását valamint az ott dolgozók kimentését, majd értesítették a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat, akik több oltósugarat szereltek. A tűz eloltása után több nagy-teljesítményű ventilátorral átszellőztették a füsttel telített helyiségeket.

A feltételezett helyzetben lényeges tűzoltást befolyásoló körülmény volt, hogy a dolgozók miatt nagy létszámmal kellett számolni és különös figyelmet kellett fordítani az életmentésre, valamint a füsteltávolításra.

A gyakorlatot Pócsik Zoltán tű. ezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és Oszlár Gábor tű. százados, nyíregyházi tűzoltóparancsnok-helyettes ellenőrizte.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság