Közönségdíjas az állatpark munkatársa az Év Állatgyógyászati Asszisztense megmérettetésen
Közönségdíjas az állatpark munkatársa az Év Állatgyógyászati Asszisztense megmérettetésen

A Nyíregyházi Állatpark munkatársa, Kiss Renáta lett a közönségdíjas az Év Állatgyógyászati Asszisztense megmérettetésen.

Reni 3 éve kezdett nálunk dolgozni, az asszisztensi képzése után azonnal. Nagyon hamar sikerült felvennie a ritmust és a rendelőtől merőben eltérő praxisban helyt állnia. Fontos a gondozókkal való megfelelő kommunikáció, a praxisban dolgozó állatorvosokkal való együttműködés, a gyakornokok segítése, de adott esetben sok önálló feladat elvégzésére és  kreativitásra is szüksége van egy állatkerti praxisban dolgozó állatorvosi asszisztensnek. Készséggel fejleszti az adminisztrációs munkánkat, melyet angol nyelven is kell tölteni az állatkertekben egyre használtabb ZIMS Medical rendszerben. Kiss Renáta kiváló segítség terepen is, ahol szigorú protokollokkal és komoly háttértudás birtokában kell végezzük dolgunkat a balesetek elkerülése érdekében

– mondta dr. Biácsi Alexandra, a Nyíregyházi Állatpark vezető állatorvosa.

A közönségszavazás során 2600 e-mail-címmel visszaigazolt hitelesített szavazat érkezett be a jelöltekre, s annak nyertese Kiss Renáta lett.