Közlekedik a család – Területi versenyt rendeznek Nyíregyházán, eláruljuk mi lesz a fődíj!
Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy Skoda Fabia Ambition személygépkocsi

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében 2019. május 25-26-án 9-17 óra között Nyíregyházán, a Nyír Plaza bevásárlóközpont parkolójában rendezik meg az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozat megyei döntőjét.

A verseny célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben felhívjuk a körültekintő, megfontolt közlekedésre, és a család közösségnevelő erejére.

A vetélkedőre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok egy tesztlap kitöltése után vezetéstechnikai és kerékpáros ügyességi feladatok, műszaki ismeretek, valamint elsősegélynyújtás terén mérhetik össze a felkészültségüket.

Az országos vetélkedő területi fordulóin azonban nemcsak a családok, hanem a legeredményesebb oktatási intézmények is díjazásra kerülnek: azok az iskolák, amelyekből a legtöbb diák és családja vesz részt a versenyen, a helyezéstől függően 500.000, 300.000 vagy 100.000 forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesülnek.

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló megyei versenyek végén egy-egy család juthat az országos döntőbe, amelyet június 22-én és 23-án rendeznek meg Vas és Zala megyében. Az országos nyereményjáték fődíja egy Skoda Fabia Ambition típusú személygépkocsi. A vetélkedőre jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon, vagy a területi verseny helyszínén személyesen. Pályázati feltételekről bővebb tájékoztatást a fenti honlapon olvashatnak.

Az érdeklődők a verseny ideje alatt színes bemutatókat láthatnak, megtekinthetik a rendőrség használatában álló járműveket, a kisgyerekeket pedig motorszimulátor, színező, kirakó, ingyenes csillámtetoválás és arcfestés várja.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának közleménye itt érhető el.