Közeleg az első félévre esedékes adók befizetési határideje

A Polgármesteri Hivatal Adóosztálya a napokban értesítette ügyfeleit a nyilvántartott adózók folyószámla egyenlegéről a 2018. február 15. napjáig beérkezett befizetések figyelembevételével.


Az értesítő tartalmazza az adózó tavalyi évről elmaradt tartozását és a 2018. évre esedékes helyi adókat, valamint a gépjárműadót és az esetleges késedelmi pótlékot. Az Adóosztály 44.708 db értesítőt küldött ki, amelyhez magánszemélyek esetén csekket is mellékeltek.

A 2018. I. félévre esedékes adók befizetési határideje – a nemzeti ünnep és azt követő hosszú hétvége miatt – március 19-e.

A magánszemélyek csekken, míg a cégek és vállalkozók átutalással teljesíthetik esedékes adófizetési köztelezettségeiket.

Az adóhatóság felhívja adózói figyelmét arra, hogy a fizetési határidőre érdemes odafigyelni, mivel azoknak az adózóknak, akik fizetési kötelezettségüknek határidő után tesznek eleget, késedelmi pótlékot kell felszámítani, illetve az adó meg nem fizetése esetén a pótlékkal növelt tartozást végrehajtási eljárásban szedi be az önkormányzati adóhatóság.

A Polgármesteri Hivatal Adóosztálya március 19-én hétfőn rendkívüli ügyfélfogadást tart 8 órától 18.00 óráig az Ügyfélcentrum 29-30-31-es ablakainál.