Közel 2500 gyermeket fogadnak az önkormányzati táborok idén

A nyíregyházi önkormányzat a NYÍRVV Nonprofit Kft. szervezésében idén is meghirdette ingyenes gyermektáborait. A nyári szezonban a szigligeti gyermektábor 10 turnusában 880 gyermek, míg a városi táborok 27 turnusában összesen 1600 gyermek táborozhat. Jászai Menyhért alpolgármester és Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátor, programvezető hétfő délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertette a táborokkal kapcsolatos legfontosabb információkat.

A nyíregyházi önkormányzat a NYÍRVV Nonprofit Kft. szervezésében idén is meghirdette nyári gyermektáborait, minőségi időtöltést biztosítva a gyermekek számára. A már hagyományos városi helyszínek mellett az önkormányzat szigligeti gyermeküdülője is várja a nyaralni vágyó gyermekeket. A Balaton-parti üdülőtelepen június 23-tól szeptember 13-ig 10 turnusban összesen 880 nyíregyházi gyermek részére biztosítanak táborozási élményeket. A szervezők gazdag programkínálattal készülnek.

„A programokat nagyon szeretik a gyerekek. A tavalyi évhez hasonlóan nem változtattunk, a szélsőséges időjárás miatt igyekeztünk olyan programokkal készülni, amelyek rossz idő esetén is élvezhetők. Az első és az utolsó nap természetesen az utazással telik, a hétfői napon a sárvári élményfürdőbe megyünk, kedden hazánk egyik legnagyobb barlangját, a tapolcai tavas barlangot, szerda délután Sümegen a lovagi tornát, csütörtök délelőtt a szigligeti várat nézzük meg, a többi időpontokban pedig – kedvező időjárás esetén – a strandot vesszük birtokba”

mondta dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátor, programvezető. A táborokat azok az általános iskolás gyermekek vehetik igénybe, akik állandó nyíregyházi lakcímmel rendelkeznek. A helyszíneket illetően maradtak a jól bevált klasszikus táborhelyek, úgymint a múzeumfalu, a Kis Vakond Tábor, a Futurobi Ökojátszóház, de az Arany János iskola sport- és úszótábora, valamint a Digitális Tudásközpont informatika- és robotikatábora is elérhető lesz. Az idei nyári szezonban 8 héten keresztül 27 turnusban, összesen 1600 gyermek táborozhat Nyíregyházán, a családoknak csupán az étkezésért kell térítési díjat fizetni. A táborok első turnusai június 24-én indulnak, míg az utolsók augusztus 16-án.

„10 000 Ft/turnus a táborok egy hetének étkezési költsége. Az a gyermek, akinek év közben 50 százalékos kedvezmény jár, vagy ingyenesen étkezik, mert rendszeres gyermekkedvezményben részesül vagy fogyatékos, az a kedvezményt viszi magával a táborba is, tehát nekik ott sem kell fizetni, vagy csak részben kell térítési díjat fizetni”

– nyilatkozta Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere. Az alpolgármester kiemelte, 2 szervezett buszjárattal segítik a táborokba való eljutást, amelyek 5000 forintos költségtérítés ellenében vehetők igénybe. Továbbá megjegyezte, egy tanuló csak egy turnusban igényelhet kedvezményes táborozást. Szülői igény esetén, hely és kapacitás függvényében azonban egy gyermek akár több turnusban is táborozhat, kedvezményes, 35 ezer forintos önköltségi áron. A programkínálatot és a jelentkezéssel kapcsolatos információkat április 15-én minden iskola megkapja, amelyeket a kapcsolattartó pedagógusok majd továbbítanak a szülőknek.

 

(Szerző: Boros Rita)