Kossuth téri Nyári Esték Nyíregyházán
Könnyed nyár esti kikapcsolódást biztosít az érdeklődőknek augusztus 14-én, pénteken és 15-én, szombaton a Kossuth téri Nyári Esték. Az ingyenes szórakozási lehetőségen bemutatkoznak a Keleti Sasfiókák, a T-Dance táncosai pedig zumbázni hívják a nyíregyháziakat a forró augusztusi estén.

Nyíregyháza gyakran kínál ingyenes nyár esti szórakozási lehetőséget az itt élőknek és a turistáknak. Az elmúlt hétvégén Sóstógyógyfürdőn különleges sörök hozták össze a társaságokat, júliusban az Úszó Alkalmatlanságok Tréfás Vetélkedője nevettette meg a tó környékére látogatókat, ezen a hétvégén pedig a belváros alakul át pezsgő forgataggá.

 

Eastern Eaglets

 

A Kossuth téri Nyári Estéken augusztus 14-én, pénteken 18 órától a Eastern Eaglets, azaz a Keleti Sasfiókák varázsolnak egy csipetnyi vadnyugatot a főtérre. A hangulatos, modern amerikai country-rockzenére készült koreográfiák különleges élményt ígérnek a közönségnek.

 

T-Dance Zumba

 

Augusztus 15-én, szombaton 18 órai kezdettel a T-Dance Tánciskola tanárai zumbabemutatót tartanak. A Mozdulj, Nyíregyháza! kínálatában is szereplő mozgásformában egyre több nyíregyházi vesz részt rendszeresen. A Kossuth téri programon bárki beállhat a táncolók közé, hogy együtt mulassanak péntek és szombat este.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta a Nyíregyházi Televíziónak az esemény sajtótájékoztatóján, azért is szervezik ezeket az ingyenes programokat, hogy aki nem jutott el nyaralni, vagy hazajött a nyaralásból, azoknak is felpezsdítse valami a mindennapjaikat. Az alpolgármester utalt arra a nyár elejii rendezvényre, amikor Bakó Levente karnagy és a Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar szórakoztatta a városlakókat. Annak az előadásnak a sikerén felbuzdulva gondolta úgy a város vezetése, hogy a nyár vége felé nem megszokott szórakozási lehetőséget kínálnak. Ezzel Nyíregyháza sport és kulturális élete még érdekesebb lehet.

 

… a programok folytatódnak

 

A Kossuth téri Nyári Estéken a város ásványvizet kínál a programokra érkezőknek, hiszen a meteorológiai előrejelzések 35-36 fokos csúcshőmérsékletet ígérnek. A nyár esti programok augusztus második felében is folytatódnak Nyíregyházán, hiszen augusztus 28-tól szeptember 5-ig a 14. VIDOR Fesztivál eseményeire várják az érdeklődőket. Magyarország egyik legnagyobb művészeti seregszemléjén minden este ingyenes filmvetítéssel, utcazenei előadásokkal és bábszínházzal várják a Kossuth térre látogatókat.

Mikita Eszter

(Fotó: Trifonov Éva)