Kosárlabda: győzelem az Alba Fehérvár ellen
A Falco után az Alba Fehérvár csapatát is legyőzte a Marso-Nyíregyháza. A férfi kosárlabdázók szombaton Jászberénybe utaznak és bíznak abban, hogy folytatódik a sikerszéria.

Egy korábbi bajnok, az Alba Fehérvár ellen játszották az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését a nyíregyházi kosárlabdázók. Sitku Ernő tanítványai pénteken a Falco elleni győzelemtől feltüzelve fogadták a székesfehérváriakat. A nyíregyházi kosarasok 4 ponttal, 80–76-ra győzték le az Alba Fehérvár csapatát.

Sitku Ernő, a Marso-Nyíregyháza KK vezetőedzője elmondta: – Nekik is nagyon kellett ez a győzelem, ahhoz, hogy megszilárdítsák a tagságukat a nyolc közé jutáshoz. Látszódott ez abból is, hogy Dávid Kornél és Halm Roland is elkísérte a csapatot, tehát az Alba teljes vezérkara itt volt. S végre senki nem fogja tudni azt mondani, hogy egy olyan mérkőzésen győztünk, ahol az ellenfélnek már mindegy volt.

A kosarasok szeretnék folytatni a győzelmi sorozatot. Sok pihenőt azonban nem kapnak, szombaton már Jászberénybe utaznak. A csapat ugyan egy hellyel a Marso-NYKK mögött áll a tabellán, mégsem lebecsülendőek. Ők az utolsó két fordulóban megverték a Paksot és a Kecskemétet. Ez persze nem rettenti meg a fiúkat és győzni mennek szombaton Jászberénybe.