Kosárlabda emléktorna

 Páll István és Zentai Levente is néhány hónapja hunyt el. A két egykori kosaras váratlan halála mindenkit megrázott. Sitku Ernő mindkettejükkel közeli viszonyban volt.

- Páll István sokat segített mikor Nyíregyházára kerültem, Zentai Leventével pedig haláláig együtt dolgoztunk. Máig nehéz felfogni, hogy itt hagytak bennünket - mondta Sitku Ernő MKOSZ elnökségi tag.

A Megyei Kosárlabda Szövetség úgy gondolta, a két egykori sportemberre méltóképpen egy kosárlabda tornával emlékezhetnek. Ezért Húsvét vasárnap mindenkit várnak a Bánki Donát Középiskola tornatermébe, ahol a B33 szabályai szerint, egy palánkra játszhatnak majd a nevező csapatok.

- A megyei kosárlabda társadalom részéről érkezett ez a kezdeményezés, mi pedig úgy érzetük, kötelességünk megszervezni. Sok csapatot várunk, nevezni a verseny helyszínén még reggel is lehet - mondta Balogh Béla a Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke.

A versenyt három korcsoportban rendezik, a 15 év alattiak, a 15-35 év közöttiek és a 35 év fölöttiek számára. 4-5 fős együttesek nevezhetnek, és egyszerre hárman játszhatnak. Érdekesség, hogy a sok egykori csapattárs mellett a játékvezetők is pályára lépnek.

- Jelezték részvételi szándékukat, és nem csak kosarazni fognak, hanem játékvezetőként is dolgoznak majd - mondta Gergely Csaba a Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezető igazgatója.

A rendezvény vasárnap 10 órakor kezdődik, a nevezési díjból befolyó összeget pedig Páll István és Zentai Levente családjai kapják.

Dankó László