Korszerű körülmények várják a Vasvári Pál Gimnázium diákjait

Az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál” című pályázat keretében több intézményt is felújítanak vagy már felújítottak 1 milliárd forint uniós támogatásból. Többek között a Vasvári Pál Gimnáziumot is korszerűsítik, ahol az elmúlt időszakban falakat festettek és akadálymentesítették az épületet, amely energetikai korszerűsítésen esett át.


Szigetelték a lapos tetőt, ezzel egy több évtizedes problémát oldottak meg az intézménynél, ugyanis nagyobb esőzések idején beázott a tornaterem. A korszerűsítéshez hozzátartozott a fűtésrendszer teljes cseréje is. Kovács Ágnes a Vasvári igazgatónője elmondta, hogy mennyire szükséges volt a felújítás.

Nyíregyháza MJV Önkormányzatának döntése alapján, részt vettünk egy energetikai felújítási projektben. Március első hetében kezdődtek a munkálatok, és augusztus 31-vel adták át a felújított iskolát. A pályázat tartalmazta a teljes fűtésrendszer cseréjét, a lapos tető vízhatlanítását, és az olyan nyílászáróknak a cseréjét, amelyek kültéri levegővel érintkeztek. Ez egy óriási fejlesztésnek minősül, és hogy, az energiatakarékosság megvalósuljon kapott az egész épület egy 15cm-res szigetelést is és egy nagyon szép felületi festést, vakolást.

Az energetikai korszerűsítés mellett egy új rekortán burkolatú futópályával is bővül az oktatási intézmény, így biztonságosabban futhatnak majd a tanulók.

Az iskola korszerűsítése folytatódik és a sportudvar felújítását is megkezdtük. A rekortánnal borított futópálya elkészítése lassan befejeződik, szeptember végére az is a rendelkezésünkre áll.

 tette hozzá Kovács Ágnes, a Vasvári Pál Gimnázium intézményvezetője.

A 2018/19-es tanévet 673 fővel indította a Vasvári Pál Gimnázium. 804-en jelentkeztek az intézménybe, közülük 171-en kezdhették el itt középiskolai tanulmányait. Idén a testnevelés tagozatra jelentkeztek a legtöbben.

 

Horváth Kíra