Korlátok nélkül – A projekt célja az önrendelkező élet megvalósítása
Mozgássérülteket segítenek.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége 2018 februárjában indította útjára a Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése című projektjét. Szakály József, a MEOSZ főtitkára elmondta:

A projekt során országosan 600 súlyos mozgássérült embert segítenek.

A projekt keretében a tagszervezetek fejlesztésével országosan 20 szolgáltatási pontot és mentorhálózatot alakítottak ki. Ennek egyik helyszíne Nyíregyháza. Csizmadia Péter projektmenedzser hangsúlyozta:

A súlyosan mozgáskorlátozott, kerekesszéket használó és a kommunikációs nehézségekkel küzdő emberek számára elérhetővé válnak azok a kommunikációs eszközök és alkalmazások, amelyek lehetővé teszik az önrendelkező élet megvalósítását.

A nyíregyházi Kis Gyöngyinek két gyermeke van; a napi ügyintézésekhez, újabb pályázatok benyújtásához vagy akár az iskolai e-napló megtekintéséhez is segítséget jelent majd számára az a laptop, amelyet igényelt és meg is kapott.

Nyíregyházán túl eddig Egerben és Hatvanban is megkapták már a sikeresen pályázók az informatikai, infokommunikációs eszközöket.