Kőpakolás és kerékforgatás - Erős emberek versenyeztek Nyíregyházán
Fotó: Trifonov Éva

"Hány kiló vagy? 133? Akkor te sem müzlivel kezded a napot!" - mondta Fekete László az egyik versenyzőnek. A világ legerősebb embere konferálta azt az erős ember versenyt, melyet Nyíregyházán, a Zetor-Vas telephelyén rendeztek. 

- Nem dobban már meg a szívem, amikor meglátom az eszközöket és a súlyokat, de annak nagyon örülök, hogy sok versenyző csatlakozott a szervezetemhez, melynek célja az, hogy mindenféle teljesítményfokozó nélkül, tisztán mérjék össze erejüket a sportolók - mondta Fekete László. 

Ifj. Fekete László közben már a versenyszámokra készült, de mint főszervező is dolgozott. 

- Pénteken éjfélkor fejeztük be a pálya építését, szombaton már hajnalban keltem, hogy minden rendben legyen. Most szeretnék rajthoz állni, bár a jobb kezemet egy sérülés miatt nem tudom megfelelően használni, így lehet néhány számot ki kell hagynom - mondta Ifj. Fekete László. 

Nos a 130 kg-os kövek pakolását ugyan nem vállalta, a 300 kg-os kofferekkel viszont villámgyorsan végigszáguldott a pályán, a közönség nagy örömére. Szép számban érkeztek szurkolók, akik a hazai versenyzők mellett a Felvidék legjobbjait is láthatták. Az 500 kg-os traktorkerék forgatás sokakon kifogott, a száz kilós súlyokat viszont könnyedén pakolták az erős emberek a kihelyezett oszlopok tetejére. A végére maradt a láncfűrészek oldalra tartása, amolyan ráadásként pedig a traktorhúzás.

A napot Fehér Lili koncertje zárta, közben pedig a gyerekek és szüleik is kipróbálhatták a petrencerúd tartást, a kötélhúzást, és a súlyok fej fölé emelését. Több kulturális program is szórakoztatta az érdeklődőket, így a Tánctanoda Nyíregyháza, László Gyula labdazsonglőr, a Ciklon Sporttánc Egyesület, és a Nyíregyházi Wing Tsun Kung-Fu Egyesület is bemutatót tartott.