Kondipark az Eötvösben

Szabadtéri kondiparkot adtak át a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A fejlesztés az NYKK-val történő együttműködés keretében valósulhatott meg. A diákok biztonságos környezetben edzhetnek így.  

A Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Kosárlabda Klub 2023-ban öt éves együttműködési megállapodást kötött, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium sportéletének közös fejlesztéséről.  A megállapodásnak megfelelően a Nyíregyházi Kosárlabda Klub TAO sportfejlesztési programja keretében az oktatási intézmény területén elkészített egy szabadtéri kondicionáló parkot.

- Az elmúlt években több mint 80 millió forint értékben valósítottunk meg fejlesztéseket, melynek legújabb eleme a mostani kondipark, amit a diákok és játékosaink is használhatnak - mondta Makrai László, az NYKK elnöke. 

A kondiparkot egy kisebb ünnepség során adták át a tanulóknak és a dolgozóknak. Az iskolában a korábbi fejlesztéseknek is köszönhetően minden feltétel biztosított a sportoláshoz. A mostani beruházás közel 6 millió forintba került. A kondicionáló park egy „Bestrong Medium" típusú sportlétesítmény, amely 50 m2 területen tíz kondicionáló elemmel biztosít lehetőséget a testmozgásra. Egy 5 cm vastag ütéscsillapító gumi réteget tettek alá az iskola sportudvarán. A NYKK a jövőben újabb fejlesztéseket tervez az iskola vezetésével együtt, így rövidesen megújulhat a szabadtéri kosárlabdapálya is. 
 

Kapcsolódó galéria

Szabadtéri kondipark és piknik a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban