Kölyökatlétika - ezúttal a szülőkkel együtt versenyeztek a kicsik

Repülőrajt a Forma-1 nevű játékban. Nem technikai sportágról van szó, hanem a Mozdulj Nyíregyháza! Programsorozat Kölyökatlétikai foglalkozásán száguldottak a gyerekek a Vasvári Pál Gimnázium tornatermében. Illetve ezúttal nem csak ők, hanem a szülők is. A záró eseményen ugyanis a családtagokkal közösen lehetett versenyezni. Nem ez volt az első alkalom, hogy az apukák és az anyukák is beszálltak, és sokszor úgy tűnt, talán még a gyerekeknek is jobban élvezték a feladatokat. 

-  Az első félénk mozdulatok után egyre bátrabban hajtottuk végre a feladatokat. Ez az egy óra egy igazi kikapcsolódás és szórakozás mindenkinek - mondta Verebélyi Tibor. 

6-10 év közötti gyerekek vettek részt zömében a programban, de voltak kisebbek is. A legfontosabb cél a sportág megszerettetése volt, az majd később dől el, kiből lesz igazolt sportoló. A foglalkozásokon speciális eszközök segítették a munkát.  

- Ezt a Magyar Atlétikai Szövetség biztosította azoknak az iskoláknak, amelyek részt vettek a Kölyökatlétikai programban. Nagyon élvezik a gyerekek a foglalkozásokat – mondta Bakosiné Szenczi Erika edző. 

A szervezők abban bíznak, a Mozdulj Nyíregyháza! keretein belül ősztől tovább folytatódik a Kölyökatlétika. Egy nagyon jó csapat verbuválódott össze az elmúlt hónapokban, sokszor a szülők is beálltak segíteni egy-egy feladat előtt. A Mozdulj Nyíregyháza! során szinte minden korosztály megtalálhatta a neki megfelelő mozgásformát. A latin kardio fitnesz mellett népszerű volt a gerinctorna és a jóga is, de együtt járhattak tekézni és lövészetre is a családok. Tavasszal több sztárvendég is edzést tartott Nyíregyházán, így Katus Attila és Béres Alexandra is megmozgatta a város lakóit. Mindkét órán teljesen megtelt a Continental Aréna.