Kölcseys győzelem a megyei derbin

 

Kölcsey DSE-Nyíregyháza–Mátészalkai MTK 30–28 (20–13)

Tiszavasvári út, 200 néző,

v.: Kavalecz I., Kavalecz K.

Kölcsey: Torkos H. – dr. Tilki A. 3, Hrabina I. 7/3, Papp A. 4, Gyimesi L., Silye V. 4/1, Kelemen G. 3. Csere: Varga F. (kapus), Katona K. 8, Hruska Zs. 1, Márkus G., Varga D., Katona B., Tóth G.

Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 4, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 4/4, illetve 8/6.

Nem titkoltan meglepni készült a tabellán élen álló Mátészalka együttesét a megyei rangadón a Kölcsey DSE. Ennek megfelelően nagyon koncentrált játékkal kezdtek, 3-3-ig együtt haladtak, aztán remek védőmunkának és gyors támadásoknak köszönhetően fokozatosan elhúztak a nyíregyháziak (12-7, 14-10).

- Nagyszerű játékunkkal úgy vélem megleptük a vendégeket, ennek eredménye a félidei 20-13! Csodálatos első félidőt produkáltunk. Ugyan a szünetben felhívtam CSAPATOM figyelmét, nincs még megnyerve a meccs, talán kissé lankadt a figyelem, kihagytuk a ziccereket és az erős vendégek ezt kíméletlenül kihasználták, 8 perc alatt lőtt 7 góljukkal kiegyenlítettek! Időkéréssel és sorozatos cserékkel próbáltam felrázni CSAPATOMAT és nagy örömömre, bizonyítva remek morális egységünket újra elkezdtünk jól játszani. Az utolsó 10 percre szerzett kétgólos előnyünket végig tartani tudtuk, így teljesen megérdemelten nyertünk, megfosztva a jól küzdő Szalkát első helyétől és veretlenségétől! Torkos Hanna 21 védéssel szuper volt a kapuban! A mezőnyben egymást múlták felül játékosaim: Kelemen régen látott jó formában irányított, Katona K., Hrabina Tilki és Papp elől-hátul egyaránt nagyszerűt nyújtottak, Gyimesi, Silye, Hruska és Tóth is nagyon kitettek magukért, egyszóval egységes CSAPAT munkával úgy nyertünk, hogy az éllovas egyetlen egyszer sem vezetett a találkozón! Sajnos a magas színvonalú mérkőzést beárnyékolta a vendég "szurkolók" ordenáré, nyomdafestéket nem tűrő viselkedése, amely eredményeként 10 percig állt a játék megbotránkoztató cirkuszolásuk miatt! A jó vendégcsapat ennél jobb szurkolókat érdemelne, bár hozzáteszem vezetőik és játékosaik meg sem próbáltak szép szóval hatni rájuk!? Győzelmünkkel vesztett pontok tekintetében mi állunk a legjobban! Vasárnap folytatjuk, ismét az éllovassal játszunk, Ózdon - mondta Hadobás István, a Kölcsey edzője. 

Az ificsapatok találkozóján is trónfosztás történt, a kölcseys fiatalok magabiztosan verték az élen álló, eddig veretlen szalkai utánpótlás együttest, 31-23 arányban!