Kölcsey siker a nyitányon

A Continentál Aréna elfoglaltsága miatt ezúttal a "régi-új" helyszínen játszotta az NB II-es nyitófordulót a Mezőkeresztes ellen a Kölcsey DSE.  Magas, erős, a tabellán szorosan a nyíregyháziak mögött álló, jó csapatról van szó, ráadásul új edzővel, így nagyon készültek a találkozóra.

-  Kissé nehezen lendültünk játékba, a szoros első 25 percben felváltva vezettek a csapatok. Időkérésünk után összekaptuk magunkat és jó hajrával 4 gólos előnyt szereztünk a szünetig. A második félidőben folytattuk jó játékunkat, miután elértük az üzemi hőmérsékletet, már ment minden simán. Ekkor már azt játszottuk, amire készültünk és ennek meg is lett az eredménye, fokozatosan elhúztunk és már 10 góllal is vezettünk, köszönhetően feljavult védekezésünknek és elől is szép dolgokat mutattunk. A végén kissé kiengedtünk, így csökkent előnyünk, de ilyen arányú győzelmünk jogosságához kétség nem férhet. Torkos bizonyította tehetségét a kapuban, a mezőny legjobbja Tilki Andi volt, remekül játszott. Hrabina, Katona Kriszti és Papp voltak támadásaink motorjai, Silye és Kelemen elől-hátul ügyeskedett, Gyimesi védekezésben, míg Márkus előkészítésben nyújtott maradandót - mondta Hadobás István edző. 

Kölcsey DSE Nyíregyháza–Mezőkeresztes VSE 35–29 (17–13)

Tiszavasvári út, 180 néző,

Jv.: Katona J., Konyári I.

Kölcsey: Torkos H. /30 %/ – Papp A. 6, dr. Tilki A. 10, Kelemen G. 1, Gyimesi L., Katona K. 6, Hruska Zs. 1. Csere: Hrabina I. 8/2, Silye V. 3/2, Márkus G., Katona B., Balogh D., Rabatin H.

Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, illetve 8/6.

A juniorok hengereltek, 42-13-as sikerükkel őrzik vezető pozíciójukat a tabellán.