Kölcsey siker a megyei rangadón
Győzött a Mátészalka ellen a női kézilabda együttes.

Nem titkoltan kettős győzelemmel szerette volna avatni a Continentál Arénát első bajnokiján a Kölcsey DSE. Remek kezdés után a 7. percben már 6-1-re vezettek a nyíregyháziak, de erősített a Mátészalka és ők produkáltak 1-6-os szériát, de erre is volt hazai válasz. A pihenőre 13-8-cal tértek a csapatok. Kiegyenlített, küzdelmes játék volt a 2. félidőben is, de a rangadó mindvégig kemény, de sportszerű keretek között folyt. Egy pillanatra sem forgott veszélyben a Kölcsey győzelme,

-  Védekezésünk egészen magabiztos volt, jelzi ezt a 19 kapott gól. A kapuban a mindössze 16 éves Torkos remekelt, 17 védéssel! Támadásban a még nem egészen 15 éves Hrabina volt a legjobb, mellette Papp, Katona és Tilki villantak néhányszor. A védelem stabilitását a Gyimesi-Kelemen duó adta, míg Silye magabiztos büntetői sokat jelentettek számunkra. Szép volt lányok, tovább ezen az úton, már szombaton Füzesabonyban bizonyíthatunk újra - mondta Hadobás István edző.

A Junior csapat is győzött, 32-21-re. 

Kölcsey DSE Nyíregyháza–Mátészalkai MTK 23–19 (13–8)

Continentál Aréna, 150 néző

v.: Aczél A., Paulovics Zs.

Kölcsey: Torkos H. – Papp A. 4, dr. Tilki A. 3, Kelemen G., Gyimesi L. 1, Katona K. 3, Hruska Zs. 1. Csere: Varga F., Nagy A. (kapusok), Márkus G., Vitányi A., Hrabina I. 6, Silye V. 5/5, Balogh D., Rabatin H.

Edző: Hadobás István.

Mátészalka: Jurecska K. – Kínál P., Márkus T., Deme B. 5, Móré K. 6/1, Kiss B. 2, Deme F. 3/3. Csere: Bodó A. (kapus), Sigér P., Tengyel E. 1, Árnyas P. 2. Edző: Vakarcs Krisztina.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 6/5, illetve 5/4.