Kölcsey győzelem - nagy csatában nyertek a kézilabdás hölgyek a helyosztón

Kölcsey DSE-Nyíregyháza–Hajdúböszörményi TE 32–31 (22–12)

Continental Aréna, 220 néző,

v.: Dulai, Pisák.

Kölcsey: Torkos H. – Hrabina I. 8/1, dr. Tilki A. 4, Kelemen G., Márkus G. 2, Gyimesi L. 4, Papp A. 4. Csere: Varga F., Csikós B. (kapusok), Silye V. 6/3, Hruska Zs. 3, Katona K. 1, Tóth G., Balogh D. Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 6, illetve 2 perc.

Hétméteresek: 5/4, illetve 9/8.

Nagyon készült a zárófordulóra a Kölcsey DSE, mindenképp győzni szeretett volna, két ok miatt is: részint játékuk egyre jobb lett, hazai pályán még nem vesztettek pontot, másrészt mindenképpen meg akarták szerezni az őszi tabellán a 2. helyet. 

- Magabiztosságot adhatott, hogy eddig minden nagy rangadót sikerült megnyerni. Szenzációsan játszottunk az első félidőben, a nagy rivális ellen remekül védekeztünk és szebbnél-szebb gólokkal 10 gólos előnyre tettünk szert félidőig (22-12!) Szünetben csak egy dologról beszéltünk, a maximális koncentráció folytatásáról, kértem a lányokat ne nézzék az eredményjelzőt! Sajnos megérzésem beigazolódott, a beleerősítő vendégek fokozatosan ledolgozták hátrányukat és hihetetlen módon az 54. percben már ők vezettek egy góllal!? Becsületére legyen mondva CSAPATOMNAK, egy pillanatra sem adta fel, és szenvedélyes játékunknak köszönhetően végül sikerült erősítenünk és itthon tartani a nagyon fontos két pontot, így a tabella 2. fokán zártuk az őszi idényt! Bebizonyosodott, a sportban nincsenek véletlenek. Sokan nem tudták és nem is reklámoztuk, milyen nehézségekkel küzdöttünk a mérkőzésen, ami okozta a visszaesést: Papp Andi egész héten nem edzett, lázas beteg volt, remekelt az első félidőben, viszont elfogyott a folytatásra az ereje. Katona Kriszti vállfájdalma miatt egyszerűen nem tudott kapura lőni, ami egy átlövőnél nem előny! Hruska Zsófi műtött térde is fájt, ráadásul Kelemen Gréta válla kifordult, kórházba vitték még a meccs közben! Mindezek ellenére hősies küzdelemben bizonyítottuk, nem véletlen a szép őszi szereplésünk, a CSAPAT minden tagja csak elismerést érdemel! Szép volt lányok, tavasszal innen folytatjuk - mondta Hadobás István edző. 

Az ificsapatok találkozóján a nyíregyháziak 31-19-re nyertek!