Kitett kutyák – Kihallgatták az állatkínzással gyanúsított férfit
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrse állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával 2015. március 26-án hallgatta ki azt a férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint előző héten csaknem harminc kutyát hagyott magára Nagyhalász és Tiszarád között egy mellékúton. A különböző fajtájú és korú állatokat befogták, majd egy közeli kutyatelepre és állatmenhelyekre szállították.

[REKLAM]

A március 18-án ismeretlen tettessel szemben indult nyomozás eredményeként a kemecsei rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt. B. Pál 44 éves ibrányi lakos kihallgatásán beismerő vallomást tett. Elmondása szerint jó szándék vezérelte: lakókörnyezetében azoktól gyűjtötte be a kutyákat, akik anyagi körülményeik miatt nem tudták beoltatni és chippel ellátni azokat. Azt is hozzátette, hogy a kóbor ebek sok gondot okoztak a környéken.

Az egyik maroknyi apróság

A férfi két ismerőse segítségével, a tulajdonosok tudtával egy bérelt utánfutóra rakta a kutyákat, hogy másnap a gyepmesteri telepre vigye őket. A férfi elmondása szerint az utánfutós autóban éjszakázott, majd amikor reggel zárva találta a telepet, egyszerűen kitette az állatokat az út mellé, ahol délelőtt megtalálták őket.

Elszállításra várnak a már befogott kutyák

A helyszínen találtak egy megcsonkított kiskutyatetemet is; a gyanúsított azt határozottan tagadta, hogy bármelyik állatot bántotta volna. A kutyák begyűjtésében B. Pálnak segédkező két másik férfit tanúként hallgatta meg a rendőrség.