Kinyit a Tófürdő, átmenetileg bezár a Júlia

A természetes vizek kedvelőinek igazi örömhír, hogy e hét vasárnap, június 10-én a Sóstói Tófürdő is megnyitja kapuit a fürdőzők előtt. Másnap, június 11-én pedig megkezdődnek a Júlia fürdő energetikai korszerűsítési munkálatai. De a „júliások” sem maradnak megoldások nélkül nyáron, amíg az ő érdekükben újra hozzányúlnak a népszerű fürdőhelyhez. (Megjelent a Nyíregyházi Napló június 8-ai számában.)


A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. tájékoztatása szerint a legmeghatározóbb tényező is adott a Tófürdő nyitásához, hiszen már 24–26 fokos a tó vize.

A vízminőség is kiváló

Az üzemeltető az előkészítő munkákat már korábban elvégezte, a karbantartási és parkfenntartási munkák befejeződtek, és a tó vízminősége is kiváló, vízszintje ideális. További remek hír, hogy a Tófürdőn az árak a tavalyi árakhoz képest a nyíregyházi lakosok számára nem változnak!

Ötven év után

2018. június 11-étől várhatóan szeptember 15-éig a Júlia fürdő energetikai korszerűsítési munkálatok miatt bezár, a munkálatok ideje alatt sem a fürdőszolgáltatás, sem a gyógyászati ellátás nem lesz elérhető. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. közleménye szerint roppant időszerű ez a beruházás, mivel a fürdő megnyitása óta eltelt közel 50 évben nem történt hasonló mértékű korszerűsítés.

Hat éve elkezdték

A ’90-es éveket megelőzően több lépésben nyerte el mai formáját a fürdő, illetve kisebb felújítások, karbantartások is megtörténtek. 2012-ben jelentős méretű gépészeti rekonstrukció zajlott, ekkor a gépészeti elemek és az elektromos rendszer mellett több helyütt megújultak a csempeburkolatok, az álmennyezeti burkolatok, valamint a teljes szauna részleg.

Energetikai korszerűsítés

Most a „TOP-6.5.1-16 Önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítése” nevet viselő pályázatból sikerült forrást lehívni, így közel 197 millió forint áll rendelkezésre, hogy a legfontosabb energetikai korszerűsítési munkákat elvégezzék, melyek fő tematika szerint az alábbiak:

 Homlokzati felületek hőszigetelési munkái.
 Lapos tető hő- és csapadékvíz-szigetelések felújítása, illetve cseréje.
 Homlokzati nyílászárók cseréje.
 A korszerűsítés kapcsán fotovoltaikus energiatermelő (napelemes) rendszert is kiépítenek az energiaköltségek csökkentése, továbbá a minél környezettudatosabb üzemeltetési feladatok megvalósíthatósága érdekében. A rendszer kiépítésétől 25–30 százalék éves megtakarítást vár az üzemeltető.

Gyógykezelések az Aquariusban

A gyógykezelések és a fürdőprogramok másutt érhetők el a bezárás alatt. Akik a Júliában megkezdett gyógy-kúrájukat 2018. június 11-éig nem tudják befejezni, lehetőségük van arra, hogy a gyógykezeléseik fennmaradó részét az Aquarius Fürdőgyógyászaton vegyék igénybe, a még kifizetetlen gyógykezelések önrészének megfizetésénél a Júlia fürdő árai az irányadók. A gyógyászati kezelésekre időpontot egyeztetni személyesen tudnak az Aquarius Fürdőgyógyászat recepcióján. (Cím: 4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Fürdőház tér 2. Bejárat az Aquarius Élményfürdő főbejárata mellett.)

Reggeli úszás a Parkfürdőben

A korszerűsítési munkák ideje alatt a reggeli úszás munkanapokon, hétfőtől péntekig 6.00–8.30 között a Parkfürdő 50 méteres versenymedencéjében vehető igénybe, belépés szezonban a Parkfürdő Berenát utcai főbejáratán keresztül, a szezon után az Aquarius Élményfürdőn keresztül.

Nyugdíjas Hétfő a Fürdőházban

A Júlia fürdőben az év folyamán mindvégig működő Nyugdíjas Hétfő nevű program a nyári bezárás alatt a Fürdőházban lesz elérhető, értelemszerűen minden hétfőn. Az ár tekintetében a Júlia fürdőben alkalmazott 900 forintos ár nem változik.

Felhasználhatóak a jegyek

A Júlia fürdőbe előre megváltott jegyek, bérletek a nyár folyamán a Fürdőházban és a Tófürdőn egyaránt felhasználhatók. Ha valaki mindenképp csak a Júliában szeretné jegyét, bérletét felhasználni, akkor sincs gond, azok érvényességi idejét az újranyitást követően meghosszabbítják, a bezáráskor még esedékes időtartam mértékéig

A Szieszta a strandról jelentkezik

Különleges helyről, a sóstói strandról (azaz a Parkfürdőből) jelentkezik pénteken este (is) a Nyíregyházi Televízió kulturális-programajánló magazinja, a Szieszta és a Szieszta Plusz.

A tartalomból:

• Fakanál Fesztivál Nyírszőlősön,
• határon túl a Kodály és a Szent Imre diákjai,
• világbajnok bokszedző,
• Martinkovics Máté jövőre is a színházban,
• izgalmas szombati program Rozsrétszőlőn,
• zrínyis gála a születésnap jegyében.

Várja Önöket a műsorvezető, Dankó László!

Vetítési időpontok: péntek 18.25 és 19.30, szombat 8.00 és 18.30, valamint vasárnap 07.30.

 

Fotó: Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.