Kiírták a pályázatokat a civil szervezetek támogatására

25 millió forint értékben írt ki Nyíregyháza MJV Önkormányzata pályázatot helyi önszerveződő közösségek támogatására. 5 különböző alapra lehet benyújtani a pályázatokat, a kulturális, a civil, a közbiztonsági, a városfejlesztési és környezetvédelmi, illetve az ifjúsági alapra. Az felhívást idén a törvénymódosítások miatt korábbi időpontra hozták, így 2018. november 14-től lehet a dokumentumokat benyújtani. Az érdeklődés minden évben nagy szokott lenni.

Az alapokra több száz pályázat szokott érkezni. Felhívnám a pályázók figyelmét, hogy az önkormányzat csak azokat a civil szervezeteket tudja támogatni, akik nyíregyházi bejegyzésűek, és a programjaiknak legalább 90 százaléka Nyíregyházán valósul meg, a nyíregyházi lakosság örömére.

– mondta el Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere.

Az önkormányzat szervezett egy civil kerekasztalt, aminek a célja az volt, hogy minden segítséget megadjanak a sikeres pályázat benyújtásához.

14-én megjelent ez a kiírás. Szeretnénk megismertetni velük a teljes pályázat folyamatát, a pályázati adatlapot, a kötelező mellékleteket, ezzel is segítve őket, hogy ne egy formális nyomtatvánnyal találkozzanak, hanem elmagyarázzuk nekik, hogy mi milyen célt szolgál, illetve hogy hogyan tudják ezen keresztül is bemutatni a saját civil életüket, és az általuk támogatott célokat, feladatukat hogyan tudják ellátni.

– mondta el Szabó Tamás, a Polgármesteri Hivatal kulturális referense.

A pályázatok beadási határideje 2018. december 14-e.