Kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat a gyermekekre és a szépkorúakra

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre, az ifjúságra, valamint a szépkorúakra – mondta a nyíregyházi közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióvezető helyettese sajtótájékoztatóján.


Halkóné Dr. Rudolf Éva kiemelte, Nyíregyházán 21 ezer nyugdíjas él, ezért is fontos a színvonalas időskori, szociális ellátás, valamint a házi segítségnyújtás is. Városunkban az önkormányzati fenntartású intézményeken kívül hét idősek otthona áll az érintettek rendelkezésére – tette hozzá a politikus.

A társadalmi, kulturális és a civil életben való aktív részvétel segíti az aktív idősödést, ehhez nyújt lehetőségeket, programokat és segítséget is a városvezetés.

– mondta Halkóné Dr. Rudolf Éva. A frakcióvezető-helyettes a köznevelésről, a Köznevelési Tanácsról is szólt tájékoztatóján:

Az önkormányzat nem akart elszakadni az iskoláktól, függetlenül attól, hogy már sem fenntartója, sem működtetője azoknak, tehát egy kapocs az önkormányzat és az iskolák vonatkozásában a Köznevelési Tanács, amely rendszeresen ülésezik, őszintén megbeszélve a problémákat, becsatolva az önkormányzat felé is, jelezve, hogy mire van szükség a zökkenőmentes köznevelési feladatellátáshoz.