Kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat a gyerekes családok támogatására

Szünetekben és év közben is kiemelten támogatja az önkormányzat a gyermekes családokat. Idén 2087 gyermeknek jár Erzsébet utalvány tanév kezdéskor, 4572 gyermek részesül ingyenes tanszercsomagban, támogatják a bérletvásárlást és az étkeztetést is. Emellett nyáron 6 óvoda és 4 bölcsőde komplex felújítása valósult meg.


Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre. A gyermekes családokat különböző támogatásokkal segíti, valamint közszolgáltatásokkal biztosítja a gyermekek ellátását, segíti fejlődésüket, fejlesztésüket. A támogatások mellett nyáron több közintézmény komplex felújítása is megvalósult.

6 óvodát és 4 bölcsődét nyáron felújítottunk és nagyon örülünk, hogy a gyerekeket, a szülőket és a dolgozókat korszerűbb körülmények között tudjuk várni szeptemberben. Ha iskolakezdés, akkor mindenképpen beszélnünk kell arról, hogy nyáron a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekek, nyáron is térítésmentes étkeztetést kaptak, mint ahogy minden szünetben. Őszi, téli, tavaszi és nyári szünetben is. Ez közel 2000 gyermeket jelent és fontos az is, hogy házhoz szállítottuk nekik az ételt.

– emelte ki Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

Azoknál a családoknál, amelyeknél a szeptemberi iskolakezdés előtt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság a tárgyév augusztus 1-jén fennáll, a tárgyév augusztus hónapjára tekintettel, alapösszegű, a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsággal rendelkezők számára emelt összegű természetbeni támogatást nyújt Nyíregyháza Önkormányzata.

Az alap összegű támogatásra jogosultak 6000 Ft, az emelt összegre jogosultak 6500 Ft értékű Erzsébet utalványt kapnak gyermekenként.

Ingyenes tankönyvet kap minden tanuló 1-9. évfolyamon, emellett 2018 őszén 4572 gyermek részesül nettó 1500 Ft értékű tanszercsomagban. Nyíregyháza Önkormányzata bérlettámogatást is biztosít a tanulóknak. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek 50%-os-, a halmozottan hátrányos helyzetűek pedig 80%-os támogatást kapnak.

 

Kanócz Rita