Kibővült a szolgáltatási terület
Kibővült a Gyermekek Átmeneti Otthonának, valamint Nyíregyháza bölcsődéinek ellátási területe. A gyermeknevelési intézményekbe már nem csak helyieket vesznek fel, hanem három környező település legkisebbjeit is. A szükség hívta életre a megoldást, hiszen sok szülő munkahelyéhez és nem a lakóhelyéhez közel szerette volna megoldani gyermeke elhelyezését.

A jövőben Nyíregyházán kívül vidéki települések feladatait is ellátják a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézményhez tartozó bölcsődékben és a Gyermekek Átmeneti Otthonában. A város kilenc bölcsődéjében már nem csak a helyi kicsik neveléséről gondoskodnak a szakemberek, hanem Napkor, Nagycserkesz és Kálmánháza három év alatti gyermekeiről is.

 

Szülői kérésnek felelnek meg

 

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója elmondta, a bővítésekre azért volt szükség, mert a Nyíregyházi Táraulás keretein belül működő települések némelyikénél több szülő igényelte azt munkahelye miatt, hogy gyermekét városi bölcsődében helyezze el.

 

Paszabról is mehetnek az Átmeneti Otthonba

 

Az ott lakó szülőknek ugyanazokat a hivatalos dokumentumokat kell benyújtani két hónappal korábban, mint a nyíregyháziaknak, ha gyermekük felvételét kérik valamelyik bölcsődébe. Nyíregyházán jelenleg 716 bölcsődei férőhelyen tudnak korszerű ellátást biztosítani a legkisebbeknek. Az intézmények telt házzal működnek.

Kibővült a szolgáltatási terület a A Gyermekek Átmeneti Otthonában is. Nyírszőlősre már Paszabról is érkezhetnek bajba jutott 18 éven aluli fiatalok és gyerekek. A 16 helyre folyamatosan tudják fogadni azokat a gyerekeket, akik valamilyen ok miatt átmeneti időre kikerülnek családjukból.

ME.