Ki? Mit? Tud?-ot és tehetséggálát is rendeznek Nyírszőlősön

A Gyermekeinkért Alapítvány 1996 óta támogatja többek között a Nyírszőlősön működő Szőlőskerti tagintézmény diákjait. Az iskola célkitűzésében szerepel, hogy a nebulóknak átadjanak minden tudást, valamint a tehetséggondozás is fontos. Már hagyomány, hogy a tagintézményben több napos programok keretében ki mit tud-ot, tehetséggálát is rendeznek.


Tamás Csaba a tagintézmény vezetője elmondta, hogy számukra ez egy nagy élmény hiszen a pedagógusok munkáját is tükrözi a gála.

A rendezvényünk nagyon fontos, hiszen oktató-nevelő munkánk minden területét áthatja a tehetséggondozás, legyen szó akár az angol két tannyelvű oktatásainkról, akár a több évtizedes hagyományra visszatekintő néptáncra. Természetesen igyekszünk bővíteni a repertoárunkat, a tavalyi évtől kezdve zene oktatási lehetőséget biztosítunk citerásainknak, furulyásainknak.

A sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok is megmutathatják tudásukat, hiszen a többnapos programban sportnap is szerepel.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Jászai Menyhért alpolgármester elárulta:

Nagyon örülünk ennek a tehetségnapnak, immár mondhatom, hogy sokadik alkalommal rendezzünk meg itt Nyírszőlőbe az iskolában, a Szőlőskerti Tagintézményben. Az Arany János tagintézményei is és székhelyiskolái vannak jelen. Tehát az Arany, Zelk, a Szabó Lőrincz és a Szőlőskerti iskola. Amint látszik zsúfolásig megtelt ez a csodálatos tornaterem itt Nyírszőlőbe, megmutatják a gyerekek azt, hogy mit tudnak, mi szülők pedig örömmel nézzük őket meg. A lényeg, hogy együtt legyünk és ők megízleljék a szereplésnek az örömét és az egymás produkcióiban is tudjanak gyönyörködni.

 Az általános iskolás diákok néptáncot, népmeséket adtak elő, de volt olyan is, aki a modern táncot vagy éppen a szavalást választotta. Az egyik tanuló Volosinovszki Gerda az intézmény egyik tanulója, egy tánccsoporttal közösen néptáncot mutatott be.

Úgy készültünk fel, hogy először is elpróbáltuk sokszor utána átbeszéltük, kiválasztottuk a megfelelő ruházatot, és utána pedig ruhában próbáltuk el. Utána jött a nagy nap előtte elpróbáltuk a főpróbát a hajunkat megigazítottuk, megfésültük befonattuk, tettünk bele szalagot. És felvettük a ruhát, és a cipőt és most így készültünk fel.

A kisdiákok a tehetség héten készítettek festményeket, illetve agyagból dísztárgyakat, ezeket egy kiállításon nézhették meg a látogatók a tornateremben.

 

Horváth Kíra