Kézilabda – szakmai segítséget kaptak az edzők
A kézilabda utánpótlás nevelésről tartottak előadást a Bem József iskolában. A rendezvényt gyakorlati bemutatóval színesítették.

Kézilabdás gyerekek tartottak bemutatóórát a Bem József iskola tornatermében. Az iskolában komoly hangsúlyt fektetnek a kézilabdások nevelésére, és az elmúlt években számos jó eredményt értek el a korosztályos versenyeken. Ezúttal a kézilabdázás az iskolában programnak adtak helyet. 

– Négy régióban szervezzük meg minden évben a továbbképzést, és ezúttal Nyíregyházára vártuk a szomszédos megyékből is a kézilabdával foglalkozó pedagógusokat. Meggyőződésem, hogy rajtuk keresztül kell eljutnunk a gyerekekhez, hogy minél többen ismerhessék meg a sportágat, a szövetség részéről pedig igyekszünk segíteni az edzők, testnevelők munkáját – mondta Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai vezetője. 

A kézilabdázás az iskolában program keretein belül minden tavasszal regionális továbbképzést tartanak az iskolákban. Bemutatják, hogyan kell fejleszteni a technikai tudást, a kondíciót, az ügyességet. Már 8 éves kortól szivacskézilabdával indul a képzés, és a pedagógusok a saját módszereiket ötvözik a kézilabda szövetség elképzeléseivel. Egy központi kerettanterv is készült, mely segítség a pedagógusoknak abban, milyen tempóban haladjanak a gyerekekkel.

D. L.