Kezdődik az idény - a jövő héttől folytatódik a kispályás bajnokság

 Az elmúlt napokban több pályát is felújítottak a Városi Stadionban a NyírVV szakemberei. Kicserélték a kerítéseket, lefestették a padokat és új salakborítást is kapott néhány játéktér. Minden adott ahhoz, hogy elinduljon az Intersport Városi Kispályás bajnokság tavaszi idénye. Június végéig hatszáz mérkőzést játszanak majd a csapatok, akik már nagyon várják a hétfői rajtot, így az elmúlt hetekben edzőmérkőzéseket vívtak. Nagy csaták várhatók mindegyik csoportban, az öregfiúk bajnokságban pedig már három osztályt kellett kialakítani, annyi nevezés érkezett. A lebonyolítást könnyíti, hogy mindegyik pálya villanyvilágítással rendelkezik.

- Ősszel, és ilyenkor április végén is nagy hasznát vesszük, hiszen késő estig rendezhetünk találkozókat. Ráadásul ősszel mindegyik pálya korszerű, energiatakarékos ledvilágítást kapott. Jó mérkőzésekre lehet számítani, több csapatban is vannak olyan játékosok, akik az élvonalba, vagy az NB-II-ben futballoztak korábban – mondta Dajka László főszervező.

A bajnokság szervezői bíznak abban, hogy tavasszal sportszerű mérkőzéseket vívnak a csapatok. Összesen négyezer igazolt játékos van. A családtagok is sokszor elkísérik a labdarúgókat a mérkőzésekre, ilyenkor a stadionban lévő kondiparkot illetve a futókört használják, azaz hetente ötezren is sportolnak a Városi Stadionban a kispályás foci kapcsán.

Dankó László