Kezdődik az 53. szezon - 1500 mérkőzést rendeznek a kispályás bajnokságban

Közel 120 csapat részvételével kezdődik a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság. Több csoportban küzdenek majd az együttesek, a szervezők pedig szponzori szerződéseket kötöttek. A stadionban jó minőségű pályák várják a csapatokat. 

A nyár a strandfociról szólt, augusztus végén viszont elkezdődik a Nyíregyházi Sportcentrum-Decathlon-Konyha Möbel Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság. A szervezők megállapodtak a korábbi névadó szponzorokkal, így a következő idényben is támogatják a rendezvényt. 

Abszolút nem volt kérdéses a folytatás, számunkra fontos küldetés, hogy a sportot eljuttassuk az emberekhez, és a kispályás bajnokság beleillik ebbe a koncepcióba. Sokan fociznak a stadionban, mi pedig örömmel támogatjuk az eseményt - mondta Mucsi Gergely a Nyíregyházi Decathlon Áruház igazgatója.

Az 53. szezon kezdődik a jövő héten. Népszerű az öregfiúk bajnokság is, ahol korábbi élvonalbeli labdarúgók is játszanak. A Fáraó Bútor és a Konyha Möbel csapata is tavaly bajnok lett. 

- A Fáraó Bútorban Kerekes Zsombor és Igor Bogdanovics neve is ismerős lehet a futballt ismerőknek. Szeretnénk hasonlóan sikeres idényt zárni a most kezdődő szezonban is - mondta Nagy Viktor a Konyha Möbel Kft. ügyvezetője.  

Évek óta az ország egyik legnagyobb létszámú szabadidősport rendezvénye a kispályás bajnokság. Augusztus 10-én a Vígh István Emléktornával indul a szezon, majd 12-én már bajnoki meccseket játszanak a salakos kispályákon. 

- Országosan is elismert a kispályás bajnokság, komoly hagyománnyal bír, és több ezren játszanak rendszeresen. Idén is érkeztek új csapatok is, és voltak amelyek megszűntek. Ez a 115 csapatos létszám még éppen kezelhető, a szerda kivételével minden hétköznap vannak mérkőzések – mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A nyári szünetben a pályákat ismét csinosították, így jó talaj várja majd az együtteseket. A közelmúltban több fejlesztés is történt a stadionban, öltözők és mosdók várják a csapatokat. 

- Az öregfiúknál három csoport van, a többi korcsoportban pedig hét. Összesen 1500 mérkőzést rendezünk a szabadban, de már érkeznek nevezések a téli terembajnokságra is. Itt 40 gárdát tudunk fogadni - mondta Dajka László főszervező. 

A bajnokság novemberig a szabadban zajlik, télen pedig kezdődik a terembajnokság.