Kezdődik a felkészülés
Megkezdi a felkészülést a következő szezonra a Fatum-Nyíregyháza. A női röplabdaegyüttes októberben játszik majd először bajnokit, a cél pedig az első négybe kerülés. A keret szeptemberre végleges lehet.

A női röplabdaegyüttes kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben. Az már biztos, hogy három venezuelai légiósa lesz a csapatnak, és magyar felnőtt, valamint korosztályos válogatottakkal is megegyezett a klub vezetése. A napokban eldőlt, hogy Sitkey Mariann távozik, az ütő visszatér Miskolcra. A keret még nem végleges, elképzelhető, hogy még egy külföldi röplabdást igazol a csapat, de szeptembertől már nem várható változás.

A korábbi évekkel ellentétben szeretnénk minél hamarabb véglegessé tenni a játékoskeretet, és a bajnokság közben már nem akarunk új röplabdásokat igazolni. Hosszú lesz a felkészülési időszak, igyekszünk változatossá tenni – mondta Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza edzője.

A játékoskeret mellett a szakmai stáb is változik. Kőhalmi Richárd edzőként dolgozik tovább, míg a vezetőedző Horváth András lesz, aki korábban Gödöllőn dolgozott. A felkészülés több mint két hónapos lesz, mivel a bajnokság csak október végén kezdődik, és ezalatt számos edzőmeccset vív majd a Nyíregyháza.

Dankó László