"Kezdi magára ölteni végső formáját a nyíregyházi stadion" - írja a Magyar Építők

Az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. munkájával megvalósuló komplexumban már a tetőelemek kerülnek a helyükre.

Látványos szakaszához érkezett Nyíregyháza új stadionjának építkezése. A korábbi stadion elbontását követően 8150 férőhelyes, mintegy 12.200 négyzetméteres létesítményt alakítanak ki, 10 ezer négyzetméteres központi pályával. A fejlesztésen az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. dolgozik.

A multifunkciós komplexumban a labdarúgó mérkőzések mellett koncerteket és más rendezvényeket is szerveznek majd. Elkészültével a város közösségi élete is egy jelentős új központot kap.

A futballstadiont a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően adják át.

A lelátó székeinek 80 százalékát már beszerelték

A tetőszerkezet alapjául szolgáló vasbetonszerkezetű stadion-fejépület, lelátó és a kapcsolódó részelemek kivitelezése már egyre jobban közeledik a kész állapothoz.  A külső területeken közmű építés elérte a 70%-os készültséget, továbbá a szeptember elején a záportározó is a helyére kerül.

A sportközpont is elkészült, amely két emeletes kialakítású, és fitneszteremmel, öltözőkkel valamint büfével készül el. Itt most a belső szakipari munkákkal haladnak az Épkar és a Nyír-Wetland szakemberei, a hidegburkolás szeptember elejére fejeződik be.

Forrás