Kezdetét vette az idei Tirpák Fesztivál – Hazai ízek kavalkádjával találkozhatnak

A felállított sátrak finomabbnál finomabb különlegességeket rejtenek, érdemes közelebbről szemügyre és szájügyre vételezni őket.


„Isteni a sztrapacska, itt a finom csőröge” felszólításokkal csalogatnak minket közelebb a Mátészalkai Szakképzési Centrum pavilonjához.

Futószalagon készül a készül a csőröge, amelyet a kóstolójeggyel rendelkező érdeklődők még frissen el is fogyaszthatnak egy kis szilvalekvár kíséretében.

Kicsit tovább sétálva megpillanthatjuk a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnázium standját, ahol két kóstolójegyért ízletes babgulyás vár minket.

Az iskola segítségével pedig a vasárnapi napon 2500 darab puffancsot fog városunk kiosztani a rendezvényre látogatók között.

Jó hír a lapcsánka szerelmeseinek, hogy idén is készül a Nyírségi Ízkirályok Egyesülete méltán híres lapcsánkájából elég ahhoz, hogy az egész város jól lakjon.

A kész ételek mellett pedig malacságokkal, édességekkel, befőttekkel és még chili-különlegességekkel is találkozhatunk a felállított forgatagban kutakodva.


Szöveg és fotók: Kohut Árpád

További képekért kattintson a fotókra!