Országos csúcsok, és nyíregyházi bajnoki cím

Nem akármilyen eredményekkel indult szombaton délután az 50. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság, melynek az Atlétikai Centrum ad otthont. Már az első versenyszámokban bizonyították a sportolók, hogy a fedettpályás VB előtt remek formában vannak. Takács Boglárka női 60 méteren megjavította saját országos csúcsát, 7.20 alatt ért célba. A férfiak sprintszámában hazai siker született, Boros Bence 6.71-el lett aranyérmes. 

- A győzelemnek örülök, kicsit az idő lehetett volna jobb. Nagy csatát vívtunk, és örülök, hogy hazai környezetben bajnok lettem - értékelt a verseny után a Nyíregyházi Sportcentrum futója. 

Az ünnepélyes megnyitó során a város képviseletében Halkóné Dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő kiemelte, ez a verseny is bizonyítja, hogy jó ötlet volt az országban egyedülálló Atlétikai Centrum megépítése, mely több sportágnak is otthont ad. 

A hétvégén több nyíregyházi sportolónak is szurkolhatunk, akik éremesélyesek. Tóth Balázs férfi súlylökésben 17.66-tal második lett, Vörös Márk férfi 1500 méteren bronzérmet szerzett, csakúgy mint Bakosi Péter, aki 208 cm-ig jutott férfi magasugrásban. 

A bajnokság vasárnap is folytatódott, és Nyisztor Petra ezüstérmes lett hármasugrásban Vörös Márk harmadik 3000 méteren hazai részről, Takács Boglárka pedig 60 után 200 méteren is országos csúcsot javított, míg Sulyán Alexa korosztályos csúcsot döntött, 60 méter gáton pedig Tóth Anna javította meg az U23-as rekordot. 

 

Kapcsolódó galéria

50. Fedettpályás Atlétika Bajnokság a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban 1.