Kettős céllal valósult meg a 18. Közlekedésbiztonsági Szaktábor Sóstón

18. alkalommal szervezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Nemzetközi Közlekedésbiztonsági Szaktábort. A táborban 60 gyerek vesz részt, akik Magyarországról, Ukrajnából és Romániából érkeztek.


Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a XVI. Nemzetközi Közlekedésbiztonsági Szaktábor, ahová Magyarország mellett Romániából és Ukrajnából érkeztek gyerekek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett táborban egy hetet töltenek el a diákok, akik a közlekedés szabályaival ismerkedhetnek.

A magyar gyerekek közlekedésbiztonsági szakkörökből kerültek be a megye egész területéről, van közöttük komoly eredményt elért versenyző gyerek is. Egész változatos programunk van egész hétre, a holnapi napon egy rendészeti nappal fogunk kezdeni, amikor is a társszervek bemutatót fognak tartani. Lesz habparti, elsősegély nyújtási ismeretek, kommandós és kutyás bemutató is.

– mondta el Szikszai Tihamér, rendőr alezredes a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett az ünnepélyes megnyitón, kihangsúlyozta, hogy a biztonságos közlekedésre való figyelemfelhívás mellett, fontos a jó kapcsolat ápolása is a szomszédos országokkal.

Kettős az üzenete és kettős az a küldetés, amelyet felvállaltak a tábor szervezői immár 18. éve. Egyrészt maga a közlekedésbiztonságban rejlő problémákra való figyelemfelhívás a cél, emellett pedig a határokon átnyúló barátságnak az erősítése, hiszen az itt lévő gyerekek egy hetet együtt töltenek és bízzunk benne, hogy olyan barátságok kötődnek, amely visszahozza majd őket Nyíregyházára, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe.

– mondta el Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

A táborba volt olyan gyerek, aki már nem először vesz részt a programokon.

Második alkalommal vagyok itt, a legelső alkalom nagyon nagyon tetszett, ezért jöttem most is. Annak is köszönhetem, hogy ma itt lehetek, hogy az országos versenyen első helyezést értem el.

– mondta el Kovács Dzsenifer.

A gyerekek egy hetet töltenek el a táborban, ahol színes és izgalmas programokon vesznek részt.