Két szett ajándékba – a Vasas a négy között
A rájátszás második mérkőzésén is vereséget szenvedett a Fatum-Nyíregyháza, így nem jutott az elődöntőbe a bajnokságban.

Budapesten 3–2-re kapott ki a rájátszás első meccsén a Fatum-Nyíregyháza női röplabdaegyüttese, így adott volt a feladat: nyerni kell a Vasas ellen, hogy legyen mindent eldöntő harmadik meccs vasárnap. Az első szettben a vendégek kezdtek jobban, és 4–4 után 5–12-re elhúztak, és simán nyerték a játékrészt. A második felvonásban már kevesebb hibával játszottak a hazaiak, de ezúttal is 4–4 után meglépett a Vasas, és bár sikerült a hajrában közelebb kerülni, így is az angyalföldieké lett ez a játszma is.

A harmadik szettben aztán megmutatta a Nyíregyháza, mire képes valójában. Ramdin bombáit nem tudták semlegesíteni a fővárosiak, így 23–22-re is vezetett a Fatum. Innen fordított a Vasas, és 23–24-nél meccslabdája volt, de ezt hárította a Nyíregyháza, és nyerte a játszmát. A negyedik játékrészben aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a végjátékig, amikor Miklai eldöntötte a meccset. 3–1-re nyert a Vasas, és a négy közé jutott, Kőhalmi Richárd együttese pedig az 5-8. helyért játszhat tovább.

Fatum-Nyíregyháza–Vasas 1–3 (15, 22, -24, 23)

Nyíregyháza: Valdez 10, Ramdin 19, Kovács 12, Kyoseva 8, Genesis 9, Vén 6. Csere: Tóth, Kundrák (liberók), Andrejkovics 1, Sitkey 3, Sitku 1, Sikos 1, Ilyés 1.

Vasas: Miklai 15, Sousa 6, Vacsi 7, Villám 14, Nagy 12, Klein 9. Csere: Szombathelyi (liberó), Rountree 4, Windisch 2.

Kőhalmi Richárd vezetőedző, Nyíregyháza: – Csalódott vagyok, hogy nem tudtuk kiharcolni a vasárnapi meccset. Adtunk két szett előnyt a Vasasnak, ezt nem tudtuk ledolgozni.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)