Két hét a rajtig

 A kispályák karbantartása zajlik jelenleg a Városi Stadionban. A NyírVV emberei folyamatosan újítják fel a salakos játéktereket, április elején ugyanis már folytatódik az Intersport Városi Kispályás Bajnokság. A traktor mellett kézi erővel is egyengetik a salakot, majd további új rétegeket kapnak a pályák.

- Április 3-án kezdődik a tavaszi idény és június közepéig tart. Több mint hatszáz találkozót rendezünk majd, és a csapatok már nagyon várják a rajtot, többen edzőmérkőzéseket vívnak. Rövidesen elkészül a menetrend, ezt az együttesek is napokon belül megkapják – mondta Dajka László főszervező.

Szinte minden csoportban szoros az állás, így a tavaszi szezon izgalmasnak ígérkezik. Az együttesek többsége részt vett a téli terembajnokságban is, ami jó felkészülést jelentett számukra a szabadtéri idény előtt. Áprilisban beindul az élet a Városi Stadionban is, ekkor rendezik a hagyományos Nyuszi Futást, melyre közel kétezer résztvevőt várnak a Sportcentrum szervezői. Májusban az óvodások számára rendeznek egy sportnapot, és Szépkorúak Sportklubja is ismét várja a mozogni vágyó idősebbeket. Számukra találkozót is szerveznek majd tavasszal, ahol több sportágban mérhetik majd össze erejüket az 55 év felettiek. A kispályás bajnokság után a strandfoci idény veszi kezdetét, Tiszavasváriban, Sóstón és Jándon is rendeznek tornákat. 

Dankó László