Két gólos hátrányt dolgozott le a Szpari

 A 10. fordulót rendezték a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A Szpari Mosonmagyaróvárra utazott. Jova Levente visszatért! A kapus sérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben, ám Mosonmagyaróváron ismét a kezdőben kapott helyet.

Credobus Mosonmagyaróvár - Nyíregyháza Spartacus 2-2 (1-0)

Mosonmagyaróvár

Jv: Zierkelbach Péter (Iványi, Kis)

MTE-1904:Tarczy - Zsirai, Kovács, Laki, Darázs (Kószás 65.p), Vágó, Lőrinczy (Kapacina 85.p), Szépe, Bohner (Huszárik 90.p), Szpirulisz, Katona
vezetőedző: Várhidi Péter

Nyíregyháza: Jova - Hinora, Fodor, Kelemen, Forró - Csilus (Papp 56.p), Holdampf - Pekár, Kesztyűs (Sinanovic 79.p), Gajdos - Dragóner (Kártik 56.p)
vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Az első lehetőség a Szpari előtt adódott, Gajdos próbálkozása után szöglettel folytatódhatott a játék. A 6. percben ugyan betalált a Nyíregyháza Pekár beadása után, de az asszisztens zászlaja a magasba emelkedett, lest jelezve. Jól kezdett a Szpari, és a 12. percben Hinora indította Pekárt, aki remekül adta be a labdát, középen Dragóner érkezett, de lövése után Tarczy óriásit védett. A folytatásban is a Nyíregyháza volt aktívabb, és harcosan játszott a csapat. Zsirai kapott sárga lapot hazai oldalon, miután Holdampfot szabálytalanul állította meg a 22. percben. Az első félórában a mieink játszottak fölényben, de gólt - szabályosat - nem sikerült szerezni. Csilus kapott sárga lapot, miután az ellenfél térfelének közepén szabálytalanul szerelt. Az MTE a 31. percben jutott el először a kapunkig, ekkor Jova védett egy szabadrúgást. A semmiből gólt szerzett az első félidő hajrájában a Mosonmagyaróvár. Laki elé került középen a labda, aki közelről a kapuba lőtt a 44. percben, 1-0. Az első félidőben több gól nem esett, a hazai csapat vezetett.

A második félidő elején sajnos kettőre nőtt a különbség: Laki cselezgetett, majd középre lőtte a labdát, mely a menteni igyekvő Hinoráról a Szpari kapujába pattant, 2-0 az 50. percben. Kettőt is cserélt Lucsánszky Tamás, Csilus és Dragóner helyére Papp és Kártik érkezett, ezzel együtt szerkezetet is váltott a Szpari vezetőedzője, Gajdos ment előre centernek. A 69. percben szépített a Szpari! Holdampf Gergő beadása után Papp Máté vágta a kapuba a labdát, 2-1. Sorra alakította ki a helyzeteket a Nyíregyháza, Forró fejese alig ment fölé, majd Hinora ollózását ütötte szögletre a kapus A sarokrúgás után Pekár a kapuba lőtt, de a játékvezető nem adta meg a találatot, mert korábban kint volt a labda. A 80. percben egyenlített a Szpari! Pekár László szabadrúgását Gajdos Zsolt pörgette a hálóba, 2-2! A 85. percben nagy helyzet maradt ki, Papp beadása után ismét Gajdos Zsolt pörgetett, Tarczy óriási bravúrral védett. A hosszabbításban Forrót állította ki a játékvezető mert odaszólt az asszisztensnek, az eredmény nem változott, döntetlen lett a vége.

Dankó László