Két furulyán játszik a döntőben a virtuóz
Péntek este újra izgulhatunk a nyíregyházi kis virtuózért. Kiss Benedek Máté a televíziós tehetségkutató műsor döntőjében lép zsűri elé.

Különleges furulyajátékával elkápráztatta a Virtuózok zsűritagjait Kiss Benedek Máté a televíziós tehetségkutató műsor eddigi fordulóin. A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendéke az elmúlt hónapokban iskolába sem járt, tanárával, Nyesténé Raizer Mártával folyamatosan gyakorolt a zeneiskolában. A 13 éves fiú korcsoportjában bekerült a legjobb három közé, így bejutott a Virtuózok döntőjébe.

– Benedek igazi erőssége a tehetsége – mondta Nyesténé Raizer Márta. – Jól tud koncentrálni, bármilyen helyzetben feltalálja magát, a játéka közben bármikor tud korrigálni, és a fellépések alkalmával csupán egy egészséges izgalom van benne, amitől a produkciója még tökéletesebbé válik.

A zsűri nemcsak Benedek tehetségére és hangszeres tudására figyelt fel, hanem egy különleges mozdulatra is: a nyíregyházi fiú játéka közben a térdét is használta.

– A Virtuózok döntőjében ismét látható majd ez a térdmozdulat – mesélte Benedek. – Sőt, ebben a televíziós műsorban az is különleges, hogy két furulyával játszom.

A televíziós tehetségkutató műsor döntőjének felvétele már megtörtént, a Virtuózokat a nézők péntek este láthatják a Duna Televízióban.

F. A.

(Fotó: MTI)