Készül a Szpari
Megkezdte a felkészülést az NB II-es szezonra a Nyíregyháza Spartacus. A labdarúgócsapathoz több új játékos is érkezett, de tovább folynak a tárgyalások. Az együttes az első edzőmeccsét július 6-án vívja.

A Tiszavasvári úti NYVSC pályán tréningezett hétfőn délelőtt a Nyíregyháza Spartacus. A csapat készül az NB II-es szezonra. Az elmúlt heti két edzés után a héten már komolyabb fizikai terhelést kapnak a játékosok. Több próbajátékos is volt, közülük egy nyerte el a szakmai stáb tetszését, őt tovább tesztelik.

Napi két edzéssel készülünk már a héten, és egyre komolyabb fizikai terhelést kapnak a játékosok. Ez elengedhetetlen ilyenkor ahhoz, hogy a bajnokságban elérjük céljainkat – mondta Mátyus János vezetőedző.

Ami az újakat illeti, Vámos Márk visszatért Nyírbátorból, így ő is a Szparival kezdte a felkészülést. Neki még kétéves szerződése van a csapattal. Szintén két évre kötelezte el magát Kónya Márk. A védőként és védekező középpályásként bevethető labdarúgó Balmazújvárosból érkezett. Visszatért Ur László is, ő legutóbb Cigándon szerepelt, és két évre kötelezte el magát Nyíregyházán.

Nagyon örültem a megkeresésnek, és boldogan tértem vissza nevelőklubomhoz. Az elmúlt szezonban több poszton is játszottam, voltam védő és középpályás is. A Szpariban mindegy hová tesznek, megpróbálom a maximumot nyújtani – mondta Ur László.

Kétéves kontraktust írt alá a 26 esztendős kapus, Hermány Bence is, aki legutóbb a Vasasban szerepelt. A fiatal belső védő, Kártik Bálint Debrecenben nevelkedett és két évre írt alá a Szparihoz. Ő 1997-es születésű. Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti, július 6-án játszik először a Szpari Nagybányán.

Dankó László